19. ROČNÍK VÝSTAVY MOTOCYKEL

Symbolickým štartom motocyklovej sezóny na Slovensku je každoročne prehliadka motocyklov a všetkého, čo k tomu patrí v bratislavskom výstavisku Incheba. Výstava Motocykel svoje brány otvorí už po devätnástykrát. Opäť nebude chýbať žiadna z významných motocyklových značiek, ale aj veľa príslušenstva, odevov, prilieb... Samozrejmosťou je aj bohatý sprievodný program.

19. ROČNÍK VÝSTAVY MOTOCYKEL

TERMÍN KONANIA: 14. – 17. marca 2019 (od štvrtka do nedele)

KEDY NA VÝSTAVU?

Otváracie hodiny výstavy MOTOCYKEL 2019:

  • štvrtok 14. 3. od 9.00 do 19.00
  • piatok 15. 3. od 9.00 do 19.00
  • sobota 16. 3. od 9.00 do 19.00
  • nedeľa 17. 3. od 9.00 do 17.00

VSTUPNÉ

Základné vstupné pre dospelú osobu vo štvrtok, v piatok a v nedeľu je 8 eur/deň. V sobotu zaplatíte 10 eur/deň. Zľavnené vstupné môžu využiť žiaci a študenti do 26 rokov, ktorí sa preukážu dokladom o štúdiu, či osoby ťažko zdravotne postihnuté aj so sprievodom. Toto zľavnené vstupné je 6 eur/deň vo štvrtok, v piatok a v nedeľu a 8 eur v sobotu. Deti do 6 rokov v sprievode dospelej platiacej osoby majú bezplatný vstup počas celej výstavy.

PARKOVANIE V AREÁLI INCHEBA

Samozrejme, záleží hlavne na počasí, ale najvýhodnejšie bude prísť na výstavu na motocykli. Vtedy totiž neplatíte žiadne parkovné. Pokiaľ sa do Incheby vyberiete autom, parkovné vás vyjde na 6 eur, úžitkové vozidlo (dodávku) zaparkujete za 10 eur na deň a ak ste veľká partia a dorazíte autobusom, za jeho parkovanie zaplatíte 20 eur. Držitelia preukazu ťažko zdravotne postihnutej osoby zaplatia za parkovanie osobného automobilu 1 euro.

PRÍĎTE SI PO TRIČKO ZADARMO

Na výstave MOTOCYKEL samozrejme nebude chýbať ani stánok časopisu Svet motocyklov a portálu MOTOFAN.SK. Tentokrát na novom mieste – úplne v centre diania. Nebojte sa blúdenia, nové miesto je od toho pôvodného, na ktoré ste boli zvyknutí, len pár krokov. Stánok Svet motocyklov a MOTOFAN.SK nájdete medzi halami B1 a B2, v časti zvanej B stred. Príďte si do stánku časopisu Svet motocyklov po tričko ZADARMO. Týka sa to síce len predplatiteľov, ale ktokoľvek si môže časopis predplatiť aj priamo na výstave a OKAMŽITE odchádzať v novom tričku!

stanok-smc.JPG
copy_stanok-smc.JPG
tricko.jpg

VYSKÚŠAJTE SI NAŽIVO

Priamo na výstavisku si budete môcť stroje nielen obzrieť, ale niektoré z nich aj vyskúšať. Na voľnej ploche pred halou A1 bude testovacie centrum skútrov a motocyklov značky Honda. Nebude chýbať ani E-BIKE ZÓNA v hale D, kde aj pri nepriaznivom počasí môžete vyskúšať rôzne druhy e-bikov. Na svoje si v hale D prídu aj deti, nájdete tu detský kútik, zónu s detskými atrakciami a samozrejme možnosť jazdy na odrážadlách.

MOTOCYKEL ROKA 2019

Neodmysliteľnou súčasťou výstavy Motocykel je každoročne aj slávnostné vyhlásenie výsledkov ankety Motocykel roka. Už po devätnástykrát budú vyhlásené víťazné motocykle v siedmich kategóriách, ktoré vzišli z hlasovania odborných motoristických novinárov. Tentokrát na novom mieste, slávnostné vyhlásenie sa bude konať vo štvrtok 14. 3. na hlavnom pódiu v hale B-stred o 17.00h. Vítaní sú teda všetci návštevníci, len prípomíname, že predplatitelia časopisu Svet motocyklov dostali pozvánku spolu so vstupenkou na výstavisko celkom zdarma.

moto-roka.JPG

SPRIEVODNÝ PROGRAM

Na výstave Motocykel sa nemusíte nudiť ani pokiaľ si všetky stánky a exponáty stihnete expresne rýchlo pozrieť. Počas všetkých štyroch dní je totiž pripravený aj bohatý sprievodný program. Z čoho môžete vyberať?

Pozrite si TENTO PODROBNÝ ROZPIS sprievodného programu na jednotlivé výstavné dni.


Honda

K najväčším vystavovateľom čo sa týka plochy, ale aj počtu motocyklov tradične patrí Honda. Stánok tejto značky nájdete na tradičnom mieste hneď nad hlavným vchodom. Medzi kompletnou ponukou motocyklov samozrejme nebudú chýbať ani tohtoročné novinky. Modelový rad CB v štýle Neo Sports Café doplnila štvrtá verzia – CB650R. Dizajn je podobne minimalistický ako pri zvyšných troch súrodencoch, jemne športový, ale aj s jemný retro nádychom. Nepochybne lákadlom bude aj trojica inovovaných „pollitrových" CB – CB500X, CBR500R a CB500F.

hondacb500f.jpg
hondacb500x.jpg
hondacbr500r.jpg

Suzuki

Hneď oproti stánku Honda nájdete ďalšieho zástupcu japonskej štvorky, značku Suzuki. Ani tu nebude chýbať kompletný sortiment aktuálnych modelov. Dá sa očakávať, že najviac záujmu bude vzbudzovať absolútna novinka Suzuki Katana, ale bez povšimnutia určite nezostanú ani inovované GSX-R1000 a RM-Z 250.

suzuki-katana.jpg

Yamaha

Bohatú nádielku motocyklov hľadajte aj v stánku Yamaha v hale B0. Uvidíte tu viac ako tri desiatky modelov. Medzi nimi nebudú chýbať ani tohtoročné novinky ako napríklad Niken GT, Tracer 700 GT, či skútre XMAX v edícii Iron Max. Okrem „civilných" motocyklov budú nepochybne lákadlom aj viaceré športové špeciály. Tešiť sa môžete napríklad na pretekársku R1M od Maco Racing Endurance Team, ale aj WR450F Rally, či YZ450FM továrenského motokrosového jazdca menom Romain Febvre.

yamaha-niken-gt.jpg
yamaha-xmax.jpg
yamaha-tracer-700-gt.jpg

Kawasaki

Aj štvrtý z japonského štvorlístka rozloží svoj stánok v hale B0. Kawasaki takisto predvedie takmer kompletný výrobný program a chýbať nebudú ani aktuálne novinky. Spomenúť môžeme dobrodružného turistu menom Versys 1000 vrátane verzie SE, nájdete tu však aj niečo pre mladších jazdcov – Ninja 125, či Z120, väčšiu Z400, ďalej Ninja ZX-6R, či preplňovanú Ninja H2 SX SE+.

kawasaki-versys-1000-se.jpg

BMW

V hale B1 hľadajte aj významného hráča z Európy, značku BMW Motorrad. Aj tu sú pripravené viaceré novinky. Tešiť sa môžete na tri slovenské premiéry a síce motocykel S1000RR s úplne novým motorom s variabilným časovaním ventilov, úplne novým rámom a novou technológiu. Do predaja príde až v priebehu roku, takže nateraz bude výstava Motocykel jediné miesto, kde ho na Slovensku bude možné vidieť. Ďalšou slovenskou premiérov sú motocykle R1250R a R1250RS. Ten prvý menovaný je v predaji od 1. 3. 2019, no ten druhý až v druhej polovici roka. Nebudú chýbať ukážky príslušenstva a motooblečenia od BMW. Značka pre svojich zákazníkov ponúka tento rok špeciálnu akciu na nákup oblečenia BMW - o presnej výške zľavy a spôsobe uplatnenia sa môžete informovať priamo v stánku BMW. Na sobotu 16. 3. je pripravená aj vizuálna ukážka oblečenia v podobe tanečnej módnej prehliadky na centrálnom pódiu.

bmw-s1000rr.jpg
bmw-r1250r.jpg
bmw-r1250rs.jpg

Can-Am, Sea-Doo, Ski-Doo

Stále zostávame v hale B0, kde si svoje miesto našla aj spoločnosť Imidjex, ktorá na našom trhu zastupuje produkty koncernu BRP, teda vozidlá Can-Am, vodné skútre Sea-Doo, či snežné skútre Ski-Doo a Lynx. V stánku budete môcť vidieť zástupcov všetkých kategórií, vrátane horúcich noviniek na čele s trojkolkou Can-Am Ryker. Nebudú chýbať side by side Can-Am Maverick Trail a Sport, Traxter XMR, či Maverick Turbo XMR. Zo štovrkoliek to bude napríklad Outlander 1000XXC s výfukom Yoshimura, zaujímavosťou nepochybne je aj nový plávajúci a vodotesný reproduktor pre vodný skúter Sea-Doo Spark a tešiť sa môžete aj na ďalšie modely poväčšine bohato vybavené originálnym príslušenstvom BRP.

can-am-ryker.jpg

CF MOTO

Zostávame ešte na chvíľu v hale B0 a naviac zostávame pri štvorkolkách, aj keď pri tejto značke sa už nejaký ten rok stretávame aj s motocyklami. Reč je o CF MOTO, ktorú na našom trhu zastupuje spoločnosť Joureyman CZ. Spomedzi štvorkolesových vozidiel zažije svoju slovenskú premiéru vlajková loď – CF MOTO Gladiator X1000 V-Twin, ale aj menšia sestra Gladiator X600. Chýbať nebude ani nové UTV 1000. Journeyman privezie aj úplne nové motocykle, ktoré vznikli z kooperácie značiek KTM a CF MOTO – dvojvalcové naháče 650NK a 400NK, ako aj vlani predstavený a teraz mierne inovovaný model 650MT. Premiéru si odbijú úplne novinky v segmente elektrických motocyklov – stroje značky Evoke.

cf-moto-650nk.jpg
cf-moto-650-mt.jpg
cfmotogladiatorx650grey.jpg
cfmotogladiatorx1000black.jpg
evoke-classic.jpg

Benelli

Známa talianska značka Benelli je na našom trhu zastúpená spoločnosťou Nevima Group. Na výstave nebude chýbať niekoľko zaujímavých noviniek, napríklad faceliftovaná verzia obľúbenej tristovky BN 302S, či cestovné enduro TRK 251, ktoré je mladším a menším súrodencom pollitrového TRK 502. Zaujme aj nový city cruiser 502C, či návrat Benelli k veľkoobjemovým strojom v podobe novej športovej 750-ky s označením 752S.

benelli-752s.jpg
benelli-trk-251.jpg

Keeway

Značka Keeway je takisto v portfóliu importéra Nevima Group. V stánku bude okrem klasických „benzínových" skútrov prezentovať aj novinku s elektropohonom, model E-Zi, kde máte na výber z dvoch verzií. Z motocyklov nebudú chýbať športovejšie modely RKF a RKR 125, či klasika v podobe cruiseru K-light 125.

keeway-rkr.jpg
keeway-klight.jpg
keeway-rkf.jpg
keeway-ezi.jpg

Husqvarna Motorcycles

Husqvarna predstaví na výstave Motocykel celý modelový rad motocyklov Vitpilen & Svartpilen vrátane novinky Svartpilen 701. Samozrejme nebudú chýbať ani offroad motocykle Husqvarna. Zaujímavosťou na stánku bude limitovaná edícia motokrosového modelu Husqvarna FC 450 Rockstar Edition.

hqv-fc-450-rockstar.jpg
hqv-svartpilen.jpg

Moped Slovakia

V stánku spoločnosti Moped Slovakia budú zastúpené tri značky – SYM, Lambretta a Brixton. Od značky SYM nebudú chýbať novinky HD300 a JOYMAX Z125/300. Tak ako po minulé roky, aj tentokrát bude v ponuke aj pestrá paleta oblečenia, prilieb a najrôznejších doplnkov.

sym-hd300.jpg
sym-joymax-z.jpg

KTM

KTM privezie do Bratislavy všetky svoje najdôležitejšie novinky, tešiť sa môžete na dvojičky 690 SMC R a 690 Enduro R, ako aj úplne nových dvojvalcových dobrodružných turistov menom 790 Adventure a 790 Adventure R. Samozrejme, chýbať nebude ani turisticky ladený 1290 Super Duke GT, ale ani offroadové motokrosové a enduro špeciály. Tradíciou u oranžových je, že nezabúdajú ani na svoje športové hviezdy, na sobotu je pripravená autogramiáda našich dakaristov – Štefana Svitka a Ivana Jakeša.

ktm-690-enduro-r.jpg
ktm-790-adventure-r.jpg

ASP Group

Stánok spoločnosti ASP Group bude doslova nabitý všetkým, čo na našom trhu zastujú. A je toho naozaj veľa. Dvojkolesové aj štvorkolesové vozidlá a v neposlednom rade najrôznejšie doplnky, oblečenie, prilby a veľa iného. Spomenúť môžeme aspoň niekoľko exponátov, ktoré ste u nás zatiaľ nemali šancu vidieť. K nim patrí aj Arctic Cat Wildcat XX – adrenalínové side by side, či Linhai ATV Electric – elektrická štvorkolka. Chýbať nebudú ani „klasické" štvorkolky, napríklad TGB Blade 1000 v novej verzii EVO, či Access Motor Shade 850i LT Extreme EPS. Záujem bude nepochybne vzbudzovať aj netradičné vozidlo ARGO Avenger 8x8 ST, ktoré sa nezľakne žiadneho terénu a dokáže dokonca aj plávať. A zabudnúť nemôžeme ani na nové elektrické skútre Yadea, modely C-line a C-umi.

argo-avenger8x8stgreenweb.jpg
wildcatxxgreenweb.jpg
yadea-clineblue01.jpg
yadeacumigold001web.jpg

Triumph

Motocykle Triumph nájdete v stánku spoločnosti Motocorse. Nebudú chýbať novinky, konkrétne Triumph Scrambler 1200 XC, Triumph Scrambler 1200 XE verzia s Launch kitom doplnkov, Triumph Speed Twin, Triumph Street Scrambler a Triumph Street Twin. Informujte sa v stánku aj na akciu Triumph Adventure, v ktorej dostanete bočné kufre v cene motocykla, či akciu Modern Classic, kde si môžete zdarma vybrať doplnky v hodnote 1128 eur.

Harley-Davidson

Zámorská legenda menom Harley-Davidson privezie do Bratislavy 16 najnovších modelov – od najmenšieho Street, až po vlajkové lode z modelového radu Touring. Samozrejme, chýbať nemôže tohtoročná novinka FXDR, ale ani vzorky oblečenia MotorClothes. Budete mať možnosť zúčastniť sa súťaže o ceny Harley-Davidson, alebo si zakúpiť výnimočne dobrú kávu.

harley-fxdr.jpg

Indian

Ďalšia z legendárnych značiek spoza Atlantiku – Indian bude takisto prezentovať širokú paletu modelov od najdostupnejšieho Scout, cez Bobber, až po krížniky menom Chieftain, či Roadmaster. Z opačného, športovejšie ladeného konca sortimentu je tu horúca novinka menom FTR 1200 S v prevedení Race Replica.

indian-roadmaster.jpg
indianftr1200s.jpg

Italmoto

Spoločnosť Italmoto, ako jej názov napovedá, sa špecializuje na talianske značky motocyklov. Donedávna to boli značky z portfólia Piaggio Group, teda Piaggio, Vespa, Aprilia, Moto Guzzi, či Gilera. Teraz pribudlo zastúpenie ďalšej talianskej legendy, značky MV Agusta. V stánku na výstave Motocykel budete môcť vidieť 4 kúsky MV Agusta, ale popri tom budú samozrejme bohato zastúpené aj stroje vyššie menovaných značiek. Z noviniek nebude chýbať nová Aprilia RSV4 1100 Factory, z dielne Moto Guzzi to bude dobrodružne ladené V85TT a Vespa predstaví elektrický skúter Elettrica. Záujemcov o motoodevy a doplnky poteší rozšírený priestor pre produkty značky Spidi, ktoré si budete môcť vyskúšať, ale aj zakúpiť

moto-guzzi-v85-tt.jpg
vespaelettrica.jpg
.

Ducati

Aj v stánku Ducati sa to bude točiť hlavne okolo noviniek, v Bratislave ich uvidíte prakticky všetky. Pre priaznivcov retro štýlu tu bude Ducati Scrambler 800, športovejšie založení jazdci môžu obdivovať nový Hypermotard 950, dobrodružnejší mototuristi zasa môžu „porovnávať" dvojičky Multistrada 950S a 1260 Enduro. Pre najväčších fajnšmekrov nebude chýbať superbike Panigale V4R, či exkluzívny power-cruiser Diavel 1260S.

ducati-multistrada-1260-enduro.jpg
ducati-hypermotard.jpg
ducati-multistrada-950s.jpg

SÚŤAŽ
Na výstavu MOTOCYKEL 2019 môžete ísť aj bezplatne. Stačí, ak budete mať trochu šťastia v našej súťaži. Napíšte nám do 10.03.2019 na e-mail svetmotocyklov@pobys.sk aspoň jeden model BMW, ktorý bude mať na výstave slovenskú premiéru. Z došlých správnych odpovedí vyžrebujeme troch z vás, ktorí dostanú po dve voľné vstupenky.

Buďte s nami v kontakte

Komentáre