6 VECÍ, KTORÉ BY STE MALI VEDIEŤ O RED BULL GET ON TOP 2018

Nekompromisný adrenalínový víkend v Porúbke pri Žiline sa blíži. Dátum 22. a 23. september 2018 je v kalendároch vyznačený? Tak si prečítajte šesť zaujímavostí o akcii, ktoré by ste rozhodne mali vedieť.

6 VECÍ, KTORÉ BY STE MALI VEDIEŤ O RED BULL GET ON TOP 2018

1. ŠTARTOVKA JE TAKMER ZAPLNENÁ!

Všetci jazdci, ktorí chcú pokoriť kopec v Porúbke, POZOR! Na štarte ostáva posledných 10 miest. Netreba váhať, ale treba si zaistiť účasť na najnekompromisnejších vertikálnych pretekoch na Slovensku. Registrácia je online na webe redbull.sk/getontop.

2.DO ŠESTICE VŠETKO EXTRÉMNE

Bude to už šiesty ročník týchto legendárnych moto pretekov. Premiéra bola ešte v roku 2001. Stále sa jazdí na rovnakom mieste – v Porúbke pri Žiline, ale každý rok to je o niečo adrenalínovejšie. Kopec je síce stále rovnako strmý, ale trať aj prekážky sú náročnejšie a každým rokom sa menia. Atraktívnou novinkou tohto ročníka je, že jazdci budú v dueloch vyrážať z dvoch protiľahlých štartov.

3. ŠTEFAN SVITKO OSLAVUJE 20 MAJSTROVSKÝCH TITULOV

Štefan Svitko je ambasádorom Red Bull Get on Top už tretí rok. Preteky sa mu zatiaľ vyhrať nepodarilo, ale tento rok oslavuje iný parádny úspech - zisk 20. majstrovského titulu v endure a country crosse. Pozrite si video, v ktorom ho dvadsiatky prenasledujú a príďte mu zagratulovať do Porúbky už budúci víkend. Určite sa poteší!

4. NA ŠTARTE 150 RIDEROV ZO SLOVENSKA A ČESKA

Septembrovú výzvu okrem Štefana Svitka prijali už aj víťazi predchádzajúcich ročníkov - Thomas Hostinský a český talent David Cyprián. Na pretekoch bude už tradične aj úspešná slovenská ženská zostava - Katarína Juríčková a Karin Hostinská.

5. S PODPOROU DIVÁKOV SA DO KOPCA IDE ĽAHŠIE

Výhľad z úplného vrcholu trate si minulý rok užilo iba sedem statočných. Jazdci budú potrebovať poriadne skandovanie davu, aby si tento pocit mohli vychutnať viacerí. Hlavne keď budú v strede kopca bojovať s gravitáciou, blatom, prachom a súperom. Zoberte partiu, rodinu, kamošov a príďte ich podporiť. Vstup pre divákov je zadarmo.

6. JEDINÝ VÍKEND V ROKU

Koncept Red Bull Get on Top je jedinečný, nikde inde na svete takéto podujatie nenájdete. Dvoch jazdcov v dueli na jednej takmer 300-metrovej trati uvidíte iba v Porúbke pri Žiline. A iba raz za rok. Táto atraktívna lokalita je pre motocyklových pretekárov totiž sprístupnená iba počas akcie.

Pre viac aktuálnych informácií sledujte web redbull.sk/getontop a Facebook.

Credit: Dan Vojtech, Ján Kasl, Tomas Bukoven - Red Bull Content Poll

Buďte s nami v kontakte

Komentáre