BMW MOTORRAD NESPÍ NA VAVRÍNOCH

Dvojkolesové novinky od značky BWM na sezónu 2021 už poznáme, no boli sme zvedaví, či slovenské zastúpenie pripravuje pre svojich zákazníkov aj niečo ďalšie. Porozprávali sme sa s Marekom Malatincom, manažérom BMW Motorrad Slovensko.

BMW MOTORRAD NESPÍ NA VAVRÍNOCH

Vráťme sa najskôr krátko do minulosti, ako hodnotíte uplynulé roky z pohľadu značky BMW Motorrad na Slovensku?

Myslím, že môžem bez rozpakov tvrdiť, že BMW Motorrad je na slovenskom motocyklovom trhu etablovaná a stabilná značka, ktorá už niekoľko rokov poskytuje našim zákazníkom, prostredníctvom stabilných zmluvných partnerov, štandardné, ale aj nadštandardné služby. Dostupnosť predajnej a servisnej siete je zabezpečená pre každý kút Slovenska. Samozrejme sa sieť predajcov vyvíja a nie je tajomstvom, že je to aj na základe veľkosti trhu, teda aj počtu registrácií motocyklov v jednotlivých regiónoch. O rastúcej popularite značky BMW Motorrad a popularite našich motocyklov hovoria aj čísla. Od roku 2014 do roku 2020 rástli predaje medziročne dvojciferným percentuálnym rastom. Aby som bol konkrétnejší, v roku 2014 sme predali 145 motocyklov, v roku 2020 to už bolo 462 kusov.

Ako dnes vyzerá dílerská sieť BMW Motorrad?

V súčasnosti zákazníkov plnohodnotne obsluhujú štyri zastúpenia. V Bratislave je to Tech Moto, v Žiline MD Bavaria, v Banskej Bystrici Motshop Žubor a v Košiciach K-moto Bavaria. Našim zámerom je túto sieť neustále zlepšovať a skvalitňovať. Nemyslím tým však nárast počtu predajcov, cieľom je neustále skvalitňovanie služieb u aktuálnych, rokmi overených predajcov..

bmw.jpg

V BMW MOTORRAD si dávajú záležať nielen na samotných motorkách, ale aj vo všetkom okolo toho", samozrejme aj na nápaditom dizajne predajní.

Čím by ste chceli zaujať ďalších potenciálnych zákazníkov?

Na jednej strane sú to samozrejme naše motocykle. Ide o špičkové produkty, ktoré neustále inovujeme a vylepšujeme. To je však len jeden z dielov dokonalej stavebnice. Našim cieľom je nielen predávať technický produkt špičkovej úrovne, ale ponúkať zákazníkom zážitky, emócie, splnenie snov... Už niekoľko rokov je známy slogan BMW „Make life a ride" - urob si zo života jazdu. A to je hlavná myšlienka, ktorou sa chceme riadiť. Keď si pozriete ako konformne a až chirurgicky čisto vyzerali naše showroomy 5-6 rokov dozadu a porovnáte to s dneškom, musíte tú zmenu cítiť. Ale nie je to len o predajnej ploche, ideme v poskytnutí emócii aj ďalej. Už v tomto roku, ak nám to epidemiologická situácia dovolí, otvoríme dve krásne a imidžové moto-reštaurácie. V Bratislave to bude The Garage a v Banskej Bystrici „1973" hneď pri showroome BMW. Či už budú slúžiť ako meeting point pred jazdou na Babu či Šturec, alebo ako čakáreň s dobrým jedlom a kávičkou pokiaľ bude vaša motorka v servise, dôležité je, aby ste v nich „vypli" od bežných starostí a cítili sa dobre. Neskromne ešte podotknem, že oba projekty boli medzi TOP 10 projektami v celosvetovej súťaži BMW o tzv. „Point of experience".

p90382329highresgstrophy2020day1.jpg

To sú určite príjemné „bonusy", no poďme späť k samotným motorkám. Aké služby ponúkate priamo v súvislosti s nimi?

Naši predajcovia plnia v motocyklovom biznise nielen štandardné, ale aj neštandardné požiadavky zákazníkov. Priznám sa, že určite v tomto smere pomáha aj to, že sme súčasťou firmy/korporácie z prémiového segmentu v automobilovom svete. A teda prvky ako je aktívny príjem na servis, poskytnutie náhradného motocykla počas doby servisu, či v tejto dobe veľmi využívaný bezplatný odvoz či dovoz motocyklov na servis, ale aj nových motocyklov, sa akosi automaticky stali súčasťou našich služieb. A stále sa to snažíme vylepšovať. Jednoducho chceme ponúkať viac ako naša konkurencia. Málo ľudí vie, že každý motocykel BMW má štandardnú záruku od výrobcu 3 roky a za nie veľký poplatok sa dá predlžiť na 5 rokov bez obmedzenia kilometrov. Spolu s touto zárukou poskytujeme prostredníctvom nášho partnera aj bezplatnú asistenčnú službu v rámci Európy 24 hodín 7 dní v týždni. Máte defekt v Taliansku? Vybavia vám odťah, opravu a zabezpečia ubytovanie ak je to potrebné. A vy za túto službu nič neplatíte. Je to v cene motorky. Ak kupujete motorku na leasing či úver, máte možnosť zakúpiť si balík Service inclusive a máte pokoj od nákladov na bežný servis na ďalších 3 či 5 rokov. A vy si to v splátke ani nevšimnete .

dsc64042.jpg

V sieti BMW Motorrad Slovensko pribúda dvojica štýlových reštaurácií, kde budete môcť v príjemnej atmosfére len tak „pokecať" o motorkách, prípadne počkať počas servisu svojho stroja.

V minulosti sme zažili viacero atraktívnych podujatí pod krídlami BMW Motorrad. Ako to bude tento rok?

Komunita je vlastne rodina. Ktosi múdry raz povedal, že získať nového zákazníka je omnoho ľahšie ako udržať si už existujúceho. A toto mám vždy v hlave keď plánujeme ročný kalendár akcii. Áno, teraz sme zostali „odstavení", no verte že nás to mrzí možno viac ako tých, ktorí sa ozývajú s otázkami či bude BMW Motorrad Days Slovensko, alebo kedy bude roadshow, či iné dílerské akcie. Určite máme v pláne s tým pokračovať. A nielen pokračovať, ale tieto aktivity aj v hojnej miere rozširovať. Aj každý z našich predajcov organizuje pravidelné, či nepravidelné akcie pre svojich zákazníkov. Či je to Enduroškola v geniálnom BMW centre v Hechlingene, alebo „Bikes andcoffe" raz do mesiaca, či spoločné výjazdy do zahraničia... Snažíme sa vybudovanie jednej veľkej a dúfam že aj šťastnej komunity, teda rodiny BMW Motorrad. Pokračujeme tiež v spolupráci s veľmi kvalitnými partnermi ako je Motoškola Michal Jariabka, ktorého kurzy začínajú byť tak rýchlo vypredané ako termíny na vakcináciu. Začali sme spolupracovať s „pánom offroadu" Radekom Matoškom, s ktorým pripravujeme aj jazdu mimo našej sezóny na úplne nových GS a GSA v Španielsku. Spolu s českým BMW by sme pre nadšencov offrodu chceli v tomto roku zorganizovať nultý ročník GS Challenge kde si tak trochu zasúťažíme v štýle GS Trophy. A dúfam, že to nie je koniec takýchto aktivít...

A čo ak nemám motorku, máte niečo aj pre mňa?

Samozrejme, aj tu máme riešenie. Je nám jasné, že nie každý má na novú motorku. Či už financie, ale napríklad aj čas. Tým riešením je Rent a ride alebo jednoducho po slovensky motopožičovňa. Novučičké, dobre vybavené motorky na deň, dva či na víkend, alebo napríklad aj na dlhší výlet trebárs na Balkán. Bez starostí a bez ľútosti nad tým, že som zase tento rok vytiahol motorku len dvakrát. Takúto požičovňu majú všetci naši predajcovia. Čo dodať na záver? Všetkých vás pozývam k nám – buď na naše webové stránky www.bmwmotorrad. sk, kde sa dozviete všetko potrebné o našich motocykloch, ale o doplnkoch, službách, podujatiach... Ešte lepšie však bude, keď nás navštívite osobne, dáme si kávu a pokecáme o motorkách a všetkom okolo toho...

p90391740highresrentaride062020.jpg

PROGRAM RENT A RIDE UMOŽŇUJE PRENAJAŤ SI MOTOCYKEL BMW U AUTORIZOVANÝCH DÍLEROV A BEZ STAROSTÍ VYRAZIŤ NA KRÁTKY, ČI DLHŠÍ VÝLET.

bmw

Buďte s nami v kontakte

Prečítajte si aj...

Video test BMW R1300 GS

Video test BMW R1300 GS

13.3.2024
Autor: mixxo
BMW M 1000 XR

BMW M 1000 XR

29.12.2023
Autor: Massimo
BMW S 1000 XR

BMW S 1000 XR

20.12.2023
Autor: Massimo
Na výlete s boxermi v Karpatoch

Na výlete s boxermi v Karpatoch

6.8.2023
Autor: redakcia

Komentáre