​BUDÚCNOSŤ HARLEY-DAVIDSON

Američania majú veľké plány a pripravujú množstvo noviniek. Okrem elektrických motocyklov chystajú aj dva nové naháče a dokonca i cestovné enduro. To všetko do roku 2027.

​BUDÚCNOSŤ HARLEY-DAVIDSON

Do roku 2027

Harley-Davidson má za sebou ťažký rok s nie práve najlepšími predajnými štatistikami. Generácia vyznavačov klasických motocyklov starne a mladí ľudia túžia po niečom inom. Napríklad aj po elektrických motocykloch. Je to zjavné hlavne pri pohľade na predajné čísla automobilky Tesla v USA. Svet sa mení rýchlym tempom a najslávnejšia motocyklová značka všetkých čias nechce zostať len historických knihách, ale smelo sa pozerá do novej budúcnosti. Toto sú oficiálne plány továrne, ktoré chcú v Milwaukee zrealizovať do roku 2027. Prvým novým projektom by mal byť v roku 2020 model Pan America 1250 – prvé turistické enduro značky, ktoré bude postavené na modulárnej platforme, teda bude môcť používať až štyri rôzne pohonné jednotky s objemom od 500 do 1250 ccm, ktoré by mali byť podľa obrázkov chladené kvapalinou. Modulárnosť však týmto nekončí, pretože na rovnakom podvozku chce Harley postaviť aj ďalšie dva modely: Custom a Streetfighter.

photo32935aa77.jpg

Streetfighter 975 & Custom 1250

Harley už má vo svojej ponuke pár rokov nahý model Roadster, no dvojica nových modelov vyzerá oveľa viac nabrúsene. Predovšetkým Streetfighter 975 (foto hore), ktorý by sa na trh mal dostať už v roku 2020, teda jeho finálna podoba by sa mala ukázať už takto o rok na konci leta alebo na jeseň. Za nás dizajnovo jednoznačne top! Svalnatý Custom 1250 (foto dole) by sa mal na trhu objaviť až o rok neskôr ako model roku 2021. Technické informácie zatiaľ nevieme žiadne, ale už teraz vieme, že to bude jednoznačne bomba!

photo22935aa77.jpg

Elektrická budúcnosť

Harley nás už niekoľko rokov naťahuje so svojim prototypom elektrického motocykla LiveWire, ktorý sa teraz konečne dostáva do sériovej výroby s modelovým rokom 2019, čo znamená, že prvé stroje už by mohli byť na trhu teoreticky už teraz koncom roku 2018. Táto elektráreň na emócie z dielne Harley-Davidson bude len prvým modelom v pripravovanej rade elektrických modelov. LiveWire je top model, no do roku 2022 by Harley mal predstaviť aj ďalšie menej výkonné, ľahšie a dostupnejšie stroje s elektrickým pohonom.

livewire2935aa77.jpg

evimages2.jpg

Buďte s nami v kontakte

Komentáre