Časopis Svet motocyklov máj 2017

Májové vydanie časopisu SVET MOTOCYKLOV sa už nachádza na stánkoch. Prinášame vám prehľad toho, čo v ňom nájdete.

Časopis Svet motocyklov máj 2017

TEST: TRIUMPH BONNEVILLE T120 BOBBER

Nie je bobor ako bobor, ak viete o čom hovorím ;-) A nie je bobber ako bobber. Ten z dielne Triumph sa stal jednoznačne najvýraznejšou motorkou značky v tomto roku a zatienil všetky ostatné nové klasiky roku 2017 z Hinckley. Na obrázkoch som mu nevedel prísť na chuť, no na živo ma úplne dostal. V noci už sa mi o ničom inom nesníva ako o bobrovi. Pardón, o bobberovi.

NOVINKY OD LS2 HELMETS

Španielske prilby LS2 sa v priebehu rokov stali veľmi obľúbenými tak na Slovensku, ako aj vo svete. Vďačia za to hlavne vydarenému dizajnu, kvalitnému spracovaniu, čoraz širšej ponuke a v neposlednom rade veľmi príjemnej cene. Už niekoľko rokov ich používame počas testovania aj my v redakcii a sme s nimi jednoznačne spokojní. Aj v tejto sezóne si pre nás v LS2 pripravili niekoľko noviniek, ktoré vám chceme predstaviť.

TEST: HARLEY-DAVIDSON ROAD GLIDE SPECIAL

V posledných rokoch venuje americký výrobca mimoriadnu pozornosť modelovému radu Touring. Po tom čo v rámci projektu Rushmore získal od svojich zákazníkov množstvo dôležitých informácií, snaží sa ich pripomienky uviesť do praxe. Tento rok prichádzajú všetky touringy s novým motorom Milwaukee Eight a vylepšeným odpružením. Ako sa tak zásadné zmeny prejavili na jazdných vlastnostiach sme si mohli vyskúšať v sedle štýlového modelu Road Glide Special.

hd.jpg

TEST: JAWA 350 OHC

Na jarných motocyklových výstavách v Prahe a Bratislave si domáci priaznivci mohli prvýkrát z blízka prezrieť množstvo atraktívnych noviniek. Veľký rozruch spôsobil príchod nového modelu Jawa 350 OHC. S motorkami tejto značky som podobne ako mnoho mojich rovesníkov vyrastal a tak som bol veľmi zvedavý ako bude „nové retro" z Týnca nad Sázavou fungovať. Hneď na úvod prezradím, že som bol príjemne prekvapený.

jawa.jpg

POŽIČAJ SI MOTO

Chcete pred kúpou svoju novú motorku poriadne otestovať? Chystáte sa na výlet s kamošmi,no najradšej by ste ho absolvovali v sedle pohodlného turistického motocykla? A možno vám úplne postačí mať k dispozícii na niekoľko jázd v sezóne krásny nový motocykel a hodiť za hlavu starosti so servisom, poistením a uskladnenním počas zimy. V tomto prípade je aj pre vás ideálnym riešením požičanie motocykla.

CUSTOM HONDATI

To, čo sa dnes deje vo svete customov, mi robí neskutočnú radosť. Konečne poriadna rozmanitosť vo svete úprav. A táto motorečka je toho jasným dôkazom. Chlapci z Kinesis Moto sa rozhodli do rámu CB175 napchať motor Ducati.

CUSTOM TRX 850

Akože TRX 850? To vážne? Na túto motorku som úplne zabudol a myslel som, že na ňu rovnako zabudol aj celý svet. Našťastie nie! Táto customová stavba ma presvedčila o tom, že motorka, ktorá ešte pred pár rokmi nemala žiadnu hodnotu, sa dnes ľahko môže stať vyhľadávaným materiálom.

custom.jpg

TEST: KAWASAKI Z900 PERFORMANCE

Modelový rad „Z" má vo výrobnom programe Kawasaki významné miesto, o čom svedčí množstvo nových modelov uvádzaných na trh v rýchlom slede. Ani osemstovka sa dlho neohriala v ponuke a už ju nahradila novinka Z900. Je to vlastne maskovaný liter, lebo ako základ bol použitý štvorvalec z modelu Z1000 s objemom zmenšeným na 948 ccm. Keď zoberieme do úvahy, že pri nezmenenej cene prichádza s oveľa vyšším výkonom a výrazne nižšou hmotnosťou, je to veľmi lákavá ponuka.

PREHĽAD ZNAČIEK A MODELOV MOTOCYKLOVÝCH DŽÍNSOV

Že jazdiť na motorke len tak „naľahko" v džínsoch je zbytočným hazardovaním? Nie, pokiaľ si obliekate špeciálne motocyklové rifle, ktoré vás dokážu ochrániť aj v prípade pádu. Na nasledujúcich stranách prinášame prehľad tých najobľúbenejších značiek a ich modelov. Oblečte sa a vyrazte...

rifle.jpg

KOČKY NA MOTORKÁCH - ZUZKA

Sme bojovníci za rovnoprávnosť žien vo svete. V tom našom Svete motocyklov. A preto im chceme dať priestor v našom časopise a ukázať čo najviac jazdiacich exemplárov správnych motorkárskych kočiek. Ďalšou z nich je Zuzka.

BERING LÍDROM V INOVÁCIÁCH

Bering je tradičným francúzskym výrobcom motocyklového oblečenia, ktorý je priekopníkom pri používaní nových technológií. Predstavujeme vám novú kolekciu značky pre rok 2017.

TEST: HONDA CRF 250 RALLY

Veľké cestné endurá sa tešia značnej obľube, dobrodružný štýl dnes letí a do kariet im nahráva aj popularita dakarskej rally. V Honde si povedali, že by nebolo od veci prísť s takto ladenou motorkou aj v menšej kubatúre.

ČOŽE JE TO PÄŤDESIATKA

Ale ten čas beží! Odvtedy, čo talianska Moto Guzzi stvorila svoj legendárny stroj V7, ubehlo už neuveriteľných 50 rokov. Prvý motocykel s otočeným motorom do V, ktorý je dnes hlavným poznávacím znakom značky, sa začal sériovo vyrábať práve v roku 1967.

MICHAL BÚLIK NA CESTE DO MOTOGP

Michal Búlik - 11 ročný motocyklový pretekár zo Skalice sa prvýkrát posadil na minibike ako štvorročný. V roku 2010 mu dedo Jožko kúpil minibike a vďaka motocyklovému nadšeniu celej rodiny začal pravidelne trénovať. V ďalšom roku sa už postavil na štart svojej prvej ostrej pretekárskej sezóny, v ktorej absolvoval 15 pretekov.

TEST: KTM 1290 SUPER DUKE R

Túto motorku budete buď milovať, alebo milovať. Iná možnosť neexistuje. KTM vypustila von z klietky beštiu číslo 2 a ja som sa pokúsil skrotiť ju. Márne! Ak vo svojom živote potrebujete mať neskutočne silný a zároveň technicky dokonalý stroj, tak toto je čítanie práve pre vás.

duke.jpg

AKČNÉ KAMERY

Kto dnes nie je na Facebooku, Instagrame, Snapchate a nemá vlastný kanál na Youtube, neexistuje. A ten kto nemá akčnú kameru, skutočne nežije. Nič nezažíva, nič zaujímavé nezdieľa, jednoducho vedie nudný život :-1 (ironický smajlík). Každopádne, je výborné, že svoje zážitky z jazdy môžeme vďaka akčným kamerám a sociálnym sieťam zdieľať so svojimi kamošmi či dokonca celým svetom.

kamery.jpg

POROVNÁVACÍ TEST: SUZUKI SV 650 VS. YAMAHA MT-07

Naháče strednej triedy patria k najobľúbenejším motocyklom snáď na všetkých európskych trhoch. Niet divu, veď japonská štvorka v posledných rokoch ponúka skutočne výborné stroje za veľmi dobrú cenu. V minulom čísle ste si mohli prečítať test Kawasaki Z650. Skôr ako si budeme môcť vyskúšať ďalšiu novinku Honda CB650F, máme pre vás porovnanie dvoch veľmi schopných motocyklov, ktoré vďaka priaznivej cene, moderným technológiám, no hlavne emóciám, ktoré si môžete vychutnať v ich sedle, patria medzi špičku vo svojej triede.

porovnavak.jpg

ZA ŠOTOLINOU AŽ DO FRANCÚZSKA

Počtom účastníkov malý, ale zážitkami veľký výlet po alpských cestičkách vlani absolvovala dvojica kamarátov, s dvoma priateľkami, na dvoch motorkách. Na začiatku všetkého stál sprievodca alpskými šotolinovými vojenskými cestičkami vo francúzsko-talianskom pohraničí. Nasledovalo veľké listovanie, študovanie, plánovanie...

ČO NOVÉHO CHYSTÁ HARLEY?

Aký bude ďalší model z radu Street 750? Ktoré stroje budú predajcovia značky prerábať v Battle of Kings 2018? Kedy a kde sa môžete zviezť na predvádzacích motocykloch Harley-Davidson? Porozprávali sme sa Michalom Fricom z Harley-Davidson Central Eastern Europe, ktorý je zodpovedný za marketing značky v našom regióne.

OJAZDENÁ APRILIA RSV 1000 / 1100

Pred dvadsiatimi rokmi patrila Aprilia viac-menej medzi výrobcov skútrov, malých dvojtaktných motocyklov a nenáročných štvortaktných jednovalcov Pegaso s motorom Rotax. No úspech so športovými okruhovými modelmi RS 125 a 250 jej dodal odvahu vstúpiť do prestížneho segmentu superbike.


OFF ROAD SPECIAL

JOURNEYMAN GLADIATOR Z1000

Ešte pred pár rokmi sa fabrika CF Moto sústredila len na menšie kubatúry štvorkoliek poháňané jednovalcovými agregátmi. Doba si však žiada svoje a „nutne" musel prísť aj väčší a výkonnejší dvojvalcový agregát. Ten mal vtedy premiéru v štvorkolke X8 – názov napovedá osemstovkovú kubatúru. Zákazníci však chcú stále viac a výsledkom je premiéra litrového dvojvalca, pre zmenu je to tentokrát v side by side vozidle.

journeyman.jpg

TGB BLADE 1000I LT

Taiwanská fabrika TGB sa kedysi sústreďovala výlučne na menšie kubatúry, no pochopiteľne poškuľovala aj po čoraz populárnejších veľkoobjemových strojoch. Nie je to tak dávno, čo svetlo sveta uzrel nový, väčší Blade 1000 a zhruba po roku tu máme už jeho inovovanú verziu.

Buďte s nami v kontakte

Komentáre