​CUSTOM: BOTT XR1R

Táto stavba je hlavne o sile a racingovom nasadení - žiaden naleštený custom. No nás zaujal aj samotný dizajn. Ten výraz sily a do očí bijúca muskulárnosť.

​CUSTOM: BOTT XR1R

Špeciál na preteky Pikes Peak

Bottpower je španielska dielnička, ktorá sa zaoberá výrobou kitov na motocykle Buell XB. No okrem toho je David Sanchez hlavne skúsený racingový inžinier, takže vie postaviť nielen štýlový, ale predovšetkým rýchly stroj. A presne to je prípad tohto súťažného špeciálu s označením Bott XR1R, ktorý bol postavený na preteky Pikes Peak International Hill Climb v americkom štáte Colorado. Takmer 20 kilometrov dlhá cesta na vrchol Pikes znamená prevýšenie 1.440 metrov a výjazd do celkovej výšky 4.300 metrov nad morom. Zdolať 156 zákrut si však vyžaduje extrémne jazdecké skúsenosti a hlavne dokonalé sústredenie. Nejedná o klasický bezpečný okruh, ale o cestu s prudkými zrázmi, bez akýchkoľvek bezpečnostných zvodidiel, kde si jazdec nemôže dovoliť žiadnu chybu.

pikespeakmotorcycle1.jpg

Buell ešte stále žije

„Chcel som postaviť dokonalý súťažný stroj, no so vzduchom chladeným motorom Buell, pretože milujem jeho vzhľad, zvuk a jeho celkový charakter,„ hovorí Sanchez. Ako základ použil pohonnú jednotku z motocykla Buell XBRR, ktorých bolo vyrobených len prudko limitovaných 56 kusov v roku 2007. Motor s objemom 1.340 ccm ponúka výkon 150 koní, čo je na vzduchom chladený motor s pôvodom v Harlejovskom Sportsteri poriadna dávka sily. To ostatné okolo motora je čisté technické porno, ktoré chlapci ladili viac ako jeden rok. Jednoznačne sa to vyplatilo, pretože Bott XR1R nielen dobre vyzerá, ale dokázal v kategórii Exhibition Powersport vybojovať na pretekoch Pikes Peak prvé miesto.

Foto: D. Sanchez, L. Chan

pikespeakmotorcycle12.jpg
pikespeakmotorcycle8.jpg
pikespeakmotorcycle14.jpg
thumbnail.jpg

Buďte s nami v kontakte

Prečítajte si aj...

Komentáre