​CUSTOM: ENFIELD GT

Pri výbere motocykla do rubriky Custom nás niekedy zaujmú výrazné, netradičné stroje. A niekedy úplne naopak - jednoduché stroje s krásnymi čistými líniami. Presne tak sa nám rozbúchalo srdce pri pohľade na tento nádherný Royal Enfield z dielne Federal Moto.

​CUSTOM: ENFIELD GT

Royal Enfield Continental GT

Indický Royal Enfield pred pár rokmi predstavil svoj sériový kafáč s označením Continental GT. Podľa slov indických marketingových mágov – najľahší, najsilnejší a zároveň najrýchlejší Royal Enfield v histórii, čo v podstate nie je až taká veda, keď továreň produkuje už viac ako 50 rokov ten istý motocykel a zrazu urobí pár malých úprav. Motor s objemom 535 ccm dosahuje 29 koní a 44 Nm, takže až o taký blesk sa vlastne nejedná. Každopádne je to jednoznačne najkrajší sériovo vyrábaný Royal Enfield, ktorý sa snaží preraziť aj mimo Indie. Americký dovozca motocyklov tejto značky oslovil renomovaného úpravcu Federal Moto z Chicaga, aby z ich sériovej motorky urobil pekný custom.

customroyalenfieldcontinentalgt10.jpg

Federal Moto

Mike a Peter z Federal Moto sa tejto výzvy zhostili s radosťou a za mesiac dali dohromady tento pekný café racer so sedadlom v štýle „brat". Kompletne prekopaná je zadná časť – vyrobený nový podsedlák a namiesto dvoch pružiacich jednotiek použitá centrála na upravenej kyvnej vidlici trojuholníkového tvaru. Namiesto originálnej masívnejšej nádrže použili menšiu nádrž z Hondy CB 360 zo sedemdesiatych. Elegantný finálny vzhľad pridala Enfieldu hlavne vydarená farebná kombinácia. Tá je okopírovaná z indickej vlakovej súpravy Grand Trunk Express, ktorá ide 2185 km dlhú cestu z Chennai, kde sa nachádza továreň Royal Enfield, až do Delhi.

Foto: Daniel Peter

customroyalenfieldcontinentalgt1.jpg
customroyalenfieldcontinentalgt4.jpg
customroyalenfieldcontinentalgt7.jpg
customroyalenfieldcontinentalgt8.jpg

Buďte s nami v kontakte

Prečítajte si aj...

Komentáre