Desiatky motorkárov darovalo na Šírave krv

Dobrovoľníci majú na konte skvelý pocit a dobrý skutok, ktorý prispeje k záchrane života.

Desiatky motorkárov darovalo na Šírave krv

Darujte krv, darujte život. Aj takto znela výzva pre účastníkov 18. ročníka medzinárodného Motozrazu sveta motocyklov, do ktorej sa zapojilo takmer 40 hrdých darcov.

V priestoroch turistickej informačne kancelárie, v rekreačnom stredisku Hôrka, mala svoje pôsobisko mobilná transfúzna jednotka. Zdravotníci z hematologicko-transfúziologického oddelenie Nemocnice novej generácie v Michalovciach v nej v čase od 10.00 hod. do 13.30 hod. spravili 40 odberov.

Po vyplnení dotazníka a vstupnom vyšetrení, nasledoval samotný odber, ktorý trval približne 30 minút, aj s krátkym oddychom. Všetko prebiehalo pod dozorom piatich zdravotných sestier a lekárky.

Viacerí sa zhodli, že k motozrazu darovanie krvi jednoducho patrí a tento nápad si pochvaľujú. „U mňa je to už taká tradícia, som pravidelným darcom krvi na motozraze na Šírave. Pocit je skvelý a je to pre ľudí, ktorí to naozaj potrebujú. Dnes som pomohol niekomu ja, zajtra možno pomôže niekto mne," povedal Marek z Košíc.

Svoj v poradí už desiatý odber absolvoval v piatok na Širave aj Štefan z Košíc. „Všetko prebehlo v poriadku a nie je to ani také bolestivé, ako si niektorí ľudia myslia. Je to naozaj dobrý pocit a dobrial by som ho každému. Podporil som naozaj dobrú vec a je to hlavne pre dobro ľudí. Nikto nevie, kedy bude potrebovať práve on takútu pomoc."

Zahanbiť sa nedali ani prvodarcovia, ktorí nabrali odvahu. Jedným z nich bol napríklad aj Jaroslav zo Spiša. „Odhodlal som sa a mám to po prvýkrát za sebou. Bolo to úplne v pohode a musím povedať, že odber netrvá ani dlho. Ak sa bude dať a budem zdravý, tak sa do takejto akcie zapojím rád aj o rok a možno zo mňa bude pravidelný darca."

V popoludňajších hodinách sa môžu motorkári zapojiť do spoločnej jazdy, ktorej cieľom budú Michalovce. Po návrate ich čaká tradičné posvätenie motoriek, adrenalínová šou a viacero zaujímavých koncertov.

Piatkový program:

17. 00 hod. - Spoločná jazda do Michaloviec (od 18. 00 hod. - jazda po pešej zóne)

18. 50 hod. - Posvätenie motoriek

19. 00 hod. - Freestyle BIKE SHOW

19. 30 hod. - Adrenalínová MOTO TV SHOW

20. 00 hod. - koncert CHAOS IN HEAD

21. 30 hod. - koncert ZÓNA A

23. 00 hod. - koncert KALI

23. 45 hod. - koncert KABÁT rev.

(ZOJA)

darovaniekrvimotorkari-3.JPG
darovaniekrvimotorkari-8.JPG
darovaniekrvimotorkari-10.JPG
darovaniekrvimotorkari-5.JPG
darovaniekrvimotorkari-2.JPG
darovaniekrvimotorkari-1.JPG
darovaniekrvimotorkari-6.JPG
darovaniekrvimotorkari-7.JPG

Buďte s nami v kontakte

Komentáre