Ducati Day 2021

Značka Ducati, to už dávno nie sú len superbikové špeciály. Dávno-pradávno pribudli naháče, cruisery, endurá a dokonca aj celý modelový rad retro klasiky menom Scrambler... Ale aj tak, pretekársky okruh, to k talianskej značke hrdo odetej do červenej farby jednoducho patrí!

Ducati Day 2021

Ducati svoje športové gény rozhodne nezaprie a tak sú okruhy po celom svete jej druhým domovom. A náš mladý slovenský Slovakia Ring nie je výnimkou. Už pravidelne hostí veľkolepé podujatie Ducati Day. Tento rok to bolo v závere mája, presnejšie 26. 5. Spočiatku boli organizátori trochu v neistote, na jednej strane sú to všadeprítomné a stále sa meniace protipandemické opatrenia, na druhej strane veľkú istotu nesľubovala ani predpoveď počasia. No všetko dobre dopadlo a akciu dokreslilo nádherné počasie – slnečný deň a teplota okolo 20°C. Na motorku ideálne... Po dlhej zime tak bola Ducati prvá značka na Slovensku, ktorá odštartovala jazdy na okruhu. Z dôvodu Covid opatrení nebolo možné zorganizovať občerstvenie priamo v depe, ale obed v cene štartovného v reštaurácii potešil. Celý Ducati Day sa niesol v znamení výbornej organizácie zo strany Ducati Slovakia, nikde sa netvorili žiadne rady a systém jednotlivých jázd plynule „odsýpal". Registrácie boli beznádejne vypredané, pretože počet jazdcov bol obmedzený na 120 tak, aby boli zaručené komfortné a bezpečné jazdy v každej zo skupiniek.

hlavny.jpg

Čo sa týka účasti, tá bola naozaj pestrá. Mali sme možnosť vidieť všetky druhy a typy motocyklov od aktuálnej Ducati Panigale V4, až po veterány a klasické stroje tejto talianskej značky. Samozrejme, motocykle značky Ducati jasne prevažovali. Je vidieť, že fanúšikovia tejto značky majú o podobné akcie záujem. Podujatie malo aj medzinárodnú účasť, pricestovalo veľa účastníkov z Českej republiky, ale aj z Rakúska, či Nemecka. Importér, spoločnosť Ducati Slovakia z Banskej Štiavnice, tradičný Ducati Day považuje za najdôležitejšie podujatie roka a náležite sa naň pripravil. Návštevníci mali možnosť absolvovať testovacie jazdy na nových motocykloch, pričom nechýbali ani novinky pre rok 2021. Pochopiteľne, najväčší záujem bol o najostrejšie okruhové náčinie v podobe Ducati Panigale V4S, ale značnej priazni sa tešil aj Streetfighter V4. Veľký obdiv v pit lane a záujem o jazdy vzbudzovala aj ďalšia významná novinka – Multistrada V4S. Menší Monster+ zasa zaujímal skôr začínajúcich jazdcov a priaznivcov voľnejšej jazdy.

Ducati Day je skvelou príležitosťou vyraziť si na okruh a okrem svojej motorky vyskúšať aj aktuálne novinky. Takisto je skvelou príležitosťou zažiť tú pravú „racingovú" atmosféru aj menej skúseným jazdcom, na svoje si príde naozaj každý. Nebola by to však Ducati, keby chýbali „ostré" súboje. Doobedňajšie voľné jazdy boli zavŕšené tromi pretekmi. V skupine RACE A určenej pre najrýchlejších jazdcov vyhral Peter Duchyňa. Nasledoval RACE B a Ducati Slovakia Cup – preteky špeciálne určené pre majiteľov motocykla Ducati, kde sa výsledné poradie jazdcov nehodnotí na základe poradia, v ktorom dôjdu do cieľa, ale na základe pravidelnosti ich jazdy. Hodnotí sa totiž konzistentnosť časov v jednotlivých kolách. Možnosť vyhrať tieto preteky tak mal naozaj každý. Ducati Day opäť nesklamal a na početnej účasti bolo vidieť, že nielen značka, ale aj konkrétne toto podujatie naberá na popularite.

maly2.jpg

Text a foto: Ducati

Buďte s nami v kontakte

Komentáre