Dvadsaťročné Sherco

Značka Sherco je pomerne mladá, no už sa môže pochváliť nejakou tou históriou. Konkrétne dvadsaťročnou.

Dvadsaťročné Sherco

Za vznikom značky Sherco stojí vášeň chlapíka menom MARC TEISSIER pre trial. V roku 1999 fabrika začínala práve s trialovými špeciálmi, o nejaký čas neskôr nasledovali enduro modely. V začiatkoch Sherco reprezentoval aj Graham Jarvis (na fotke nižšie), vtedy výlučne trialista, dnes špičkový jazdec extrémneho endura.

jarvis.jpg

Dnes táto neveľká značka už súperí aj v súťažiach rally, vrátane legendárneho Dakaru. Aj na tom tohtoročnom celkom slušne zažiarila, no zažila úspechy aj pády. Pomerne prekvapivý bol nástup nováčika menom Lorenzo Santolino. Tohtoročný Dakar bol jeho premiérový a napriek tomu vo výsledkoch so svojim Shercom rýchlo stúpal nahor. V šiestej etape to však so snahou trochu prehnal, nasledoval pád a zranený Santolino bol vrtuľníkom prevezený do nemocnice. Radosť zástupcom značky priniesla deviata etapa, ktorú vyhral Michael Metge.

metge.jpg
santolino.jpg


V tomto roku Sherco oslavuje dvadsiate narodeniny a jedným z „darčekov" je aj špeciálna limitovaná edícia. Ako inak, ide o trialový motocykel. Motorka dostala polepy vo výročných farbách, dvadsiatka je vygravírovaná aj na veku motora. Novinka svojimi farbami nápadne pripomína vôbec prvú motorku značky Sherco – model ST 2.5, ktorý bol predaný začiatkom roka 1999. Až od modelového radu 2000 nastúpili charakteristické modro-žlté farby. Na fotkách nižšie vôbec prvý trialový špeciál ST 2.5 a dnešný model z limitovanej výročnej edície.

shercost25.jpg
sherco-20th.jpg




Buďte s nami v kontakte

Komentáre