Elektrický Ural je pekný úlet

Aj ruský Ural chce ísť s dobou. A nová doba je elektrická, takže si namiesto povestného boxerovského dvojvalca skúste predstaviť elektrický pohon. Celkom pekný úlet.

Elektrický Ural je pekný úlet

Americký Ural

Tak si to predstavte. Došlo aj na Rusov. Aj keď už to nie sú už takí čistokrvní Rusi. IMZ Ural Motorcycles sa samozrejme stále vyrábajú v továrni Irbit v Rusku, no je riadený tímom z amerického mestečka Redmond v štáte Washington. Uralom sa USA veľmi dobre darí a je pre značku jedným z najväčších trhov, takže to celkom dáva zmysel. A ich najnovším dielom je práve prototyp Ural Electric.

uralelectricstudio2final.jpg
uralelectric7.jpg

60 koní a dojazd 165 km

Prototyp používa elektrický motor od americkej firmy Zero Motorcycles. S výkonom 60 koní to nie je žiaden silák, no dojazd 165 km je už celkom slušný. Predovšetkým keď berieme do úvahy aj sajdu. V tej by mohol byť umiestnený ďalší batériový článok, no zatiaľ sa počíta len s batériou na motocykli.

uralelectriclifestyle19.jpg

Maximálka je 140 km/h, no odporúčaná rýchlosť je 105 km/h. Prečo? Prvým dôvodom je rýchle vybíjanie batérii. A druhým oveľa pragmatickejším samotná stabilita motocykla so sajdou. Prototyp už jazdí po svete a niekoľko amerických médií už dostalo možnosť otestovať ho a všetci o ňom hovoria s úsmevom. Takže sériová produkcia tohto prototypu by mohla byť aj celkom reálna.

uralelectric8.jpg
download.jpg

Buďte s nami v kontakte

Prečítajte si aj...

Komentáre