Elitná jednotka

Aj keď si značka Indian zakladá na svojej histórii a vsádza predovšetkým na klasické tvary, musí kráčať s dobou. Keďže sú dnes populárne stroje v štýle bagger, prichádza Chieftain v špeciálnych limitovaných edíciách.

Elitná jednotka
K najčerstvejším novinkám a zároveň top produktom značky Indian momentálne patrí Chieftain s veľavravným prívlastkom Elite.
58c2d00d9efb6.jpg
Prémiový look má v prvom rade na svedomí efektné lakovanie, v ktorom sa odráža kus ručnej práce, ako môžete vidieť aj na priloženom videu. Stačí obyčajný, no šikovný trik s kúskom „igelitu" a výsledkom je, že žiadny z kúskov tejto limitovanej edície nie je rovnaký ako ten druhý. Aby bol výsledok taký, aký je, treba tých trikov a hlavne vrstiev laku podstatne viac a celý proces odievania do farby trvá približne 25 hodín. Aby výrobca zachoval vysokú exkluzivitu takéhoto prevedenia, predaných vraj bude len 350 kusov po celom svete. Elite sa hrdo hlási k čoraz populárnejšiemu bagger štýlu, čo naznačuje väčšie predné koleso s priemerom 19 palcov a predovšetkým menší predný blatník, ktorý tomuto kolesu necháva viac vyniknúť. Indian sa tu dokonca vzdal jedného zo svojich „chiefovských" čŕt – extrémne hlbokého blatníka, ktorý má korene ešte v pradávnej minulosti.
58c2d1d6b5373.jpg
Ak ste menej náročný a nepotrpíte si na parádnom lakovaní, za zmienku stojí aj model Limited, ktorý je tvarovaný veľmi podobne, no stvárnený v menej nápadných a jednoduchších „sériových" farbách. Samozrejme, Limited je vďaka tomu aj cenovo dostupnejší.
58c2d1a7c5a72.jpg
58c2d1c85e003.jpg
58c2d1cf71224.jpg

Chieftain ako taký patrí k vybavenejším modelom a pýši sa aj novinkou v podobe systému Ride Command.

58c2d1b43045b.jpg
Sedempalcový plnofarebný displej sprostredkuje info od motocykla, ale aj obrázky navigácie a veľa iného. Výrobca uvádza, že ide o najväčší displej doteraz použitý na motocykloch a nie je dôvod pochybovať.
indrdmmy170013.jpg
V kapotáži sa naozaj ukrýva „televízor", ktorý svojimi rozmermi zatieňuje aj klasické ručičkové ukazovatele umiestnené po stranách. Uhlopriečka displeja má 7", pričom rozlíšenie je 800 x 480 pixelov a displej má vysoký jas, aby nebol problém s čitateľnosťou ani na ostrom slnku. Niet sa čo čudovať, musí toho veľa zobraziť. Displej totiž funguje aj ako zobrazenie navigačného systému – v plnej farbe zobrazuje mapy a všetky detaily o ceste. Nechýbajú údaje o nadmorskej výške, aktuálnej rýchlosti a veľa iného. Ste zvedaví, koľko vám zostáva odjazdiť do najbližšej výmeny oleja? Aj toto vám Ride Command rád sprostredkuje. Klesla zásoba paliva v nádrži? Systém v zlomku sekundy nájde na mape čerpacie stanice v okolí, kam môžete zamieriť. Výhodou je, že zobrazenie jednotlivých informácií si môžete prispôsobiť podľa potreby, či podľa toho, čo považujete za dôležité. Samozrejmosťou je aj možnosť spárovania s vašim smartfónom, vďaka čomu môžete počúvať hudbu uloženú v mobile, či jednoduchým ťuknutím prsta na displeji prijať alebo odmietnuť hovor.
2017imcinfotainmentroadmaster09.jpg
Ďalšie zjednodušenie ovládania má zabezpečiť päť veľkých tlačidiel, pričom aj samotný displej je ovládaný dotykom a nerobí mu problém ani obsluha v rukaviciach. Napríklad také rádio však môžete ovládať aj za jazdy a nemusíte dať ruku dole z riadidiel, poslúžia tlačidlá priamo pri rukoväti.

Viac informácií o motocykloch Indian nájdete na stránke: www.indiansk.sk



Buďte s nami v kontakte

Prečítajte si aj...

Komentáre