Enduro GP - Nemecko 2019

Minuloročný šampión Steve Holcombe podľa očakávaní bral prvenstvo v úvodnom podujatí Majstrovstiev Sveta v Endure...


Enduro GP - Nemecko 2019

Vo svete klasického endura prišlo v posledných rokoch k výrazným zmenám, čo dobre využili niektoré menšie fabriky. Beta už minulý rok dokázala, že ich šampión Angličan Steve Holcombe na dvojtaktnej tristovke bol najrýchlejší a tak všetci čakali ako sa predvedú v novej sezóne.

Holcombe nesklamal, ba naopak do úvodného podujatia sezóny 2019 v Nemecku nastúpil ešte silnejší a oba súťažné dni vyhral s rozdielom triedy nad zostatkom štartovného poľa. Holcombe vyhral absolútne triedu EnduroGP aj triedu E3, keď sobotu nechal druhého za sebou o viacej než minútu a v nedeľu sa časové rozdiely zastavili tesne pod jednou minútou. V E3ke obsadil druhé miesto Daniel McCanney na TM. Fabrike TM sa posledných rokoch v Endure tiež dobre darí keď získali spolu s Eerom Remesom niekoľko titulov v triede E1 aj E2, ten však tento rok presedlal na Yamahu a v TM sa s jeho odchodom otvorili dvere ďalším zvučným menám. Tretie miesto v E3ke obsadil v sobotu Francúz Christophe Nambotin (Gas Gas) a v nedeľu ďalší Francúz Anthony Geslin (Beta). V triede E3 štartoval Čech Jiří Hádek (KTM), ktorý v sobotu obsadil 10. miesto a v nedeľu 9. miesto.



Beta to veľmi dobre rozohrala aj v triede E1, kde získal dvakrát prvé miesto Angličan Bredley Freeman. Druhý skončil v sobotu Talian Matteo Cavallo (Sherco) a v nedeľu bol druhý Talian Davide Guarnieri (Honda). Tretí sa počas oboch dní umiestnil Talian Thomas Oldrati (Honda). V triede E1 štartoval aj Český reprezentant Patrik Markvrat (KTM), ktorý v sobotu obsadil 7.miesto a v nedeľu 6.miesto.

bradfreemanboano2019560.jpg


V triede E2 zvíťazil v sobotu Francúz Loic Larrieu (TM), v nedeľu vyhral už spomínaný Fín Eero Remes (Yamaha). Druhé miesto obsadil v sobotu Švéd Albin Elowson (Husqvarna) a v nedeľu bol druhý Talian Alex Salvini (Honda). Tretie miesto si z Nemecka odvážali Francúzi za sobotu Christophe Charlier (Honda) a v nedeľu Loic Larrieu (TM).

larrieuitalianoassoluti560.jpg

Juniorské triedy majú tento rok veľmi početné a kvalitné zastúpenie. V triede Youth (125ky) zvíťazil Novozélanďan Hamish Macdonald (Sherco) a v triede EJunior Talian Andrea Verona (TM).

miscendurogp2019rnd10068560.jpg

V triede Youth štartoval aj Čech Robert Friedrich (KTM), ktorý v sobotu obsadil 16. miesto a v nedeľu 13.miesto. V triede EJunior, ktorá má veľmi početné obsadenie štartoval Čech Adolf Živný (Husqvarna), ktorý v sobotu obsadil 27. miesto a v nedeľu 24. miesto.


Novinkou v Enduro GP je trieda Senior (Veteráni). Tu počas oboch dní zvíťazil starý známy Angličan David Knight (TM).

davidknightenduroopenworldcup20191200.jpg

Všetky výsledky nájdete na stránke: http://www.enduro-live.info/


foto: enduro21.com, endurogp.com

Buďte s nami v kontakte

Prečítajte si aj...

Komentáre