Európsky pohár Cross Country/Quad spolu so slovenským šampionátom v Skýcove

Počas nastávajúceho víkendu 26.-27.5.2018 sa areál v Skýcove-Košariská stane dejiskom v poradí druhého podujatia seriálu Európskeho pohára (EP) disciplín Cross Country a Quad 2018. Po úvodnom podujatí vo Fínsku sa seriál presunie na územie Slovenska, kde sa skúsený organizátor Motocross club Skýcov zodpovedne pripravuje na podujatie európskej úrovne. EP je súčaťou štvrtého podujatia seriálu MM SR, SP a pohára SMF v country crosse a endure SMF 2018 a druhého podujatia Slov.pohára v CC quadov 2018.

Európsky pohár Cross Country/Quad spolu so slovenským šampionátom v Skýcove

Po úvodnom country crosse v Borskom Mikuláši a následne dvoch klasických endurách v Lišove a Brezne, bude Skýcov hostiteľom nielen štvrtého podujatia seriálu MM SR, SP a Pohára SMF, ale po prvýkrát táto obec pri Zlatých Moravciach zažije preteky Európskeho pohára Cross Country. Pre organizátora to je to určite veľká výzva, ale pri jeho dlhoročných skúsenostiach sa môžeme tešiť na naozaj kvalitné podujatie na vysokej úrovni.

Pre štvorkolky je Skýcov druhým zastavením v tohtoročnom seriáli Slovenského pohára quad SMF 2018. Jazdci uvedeného seriálu budú štartovať spolu s EP a tak je tu možnosť konfrontácie našich a zahraničných jazdcov.

Ohnisko súťaže bude v motokrosovom areáli Skýcov. Počas dvoch súťažných dní budú pretekári čeliť trati dlhej 10 km v okolí obce Skýcov, ktorá vedie poľnými a lesnými cestami s trávnato- hlinitým povrchom. Okrem športovej časti organizátorský Motocross club Skýcov pripravil pre návštevníkov podujatia v sobotu večer i kultúrny program.


V sobotu i v nedeľu budú jazdci jednotlivých tried štartovať v troch štartoch a to v nasledovnom
poradí:
• 9:30 - MM SR veterán, SP superveterán, HobbyE1, E2, E3, MM SR dorast a regionál
• 12:00 - EP Cross Country + MM SR E1, E2, E3, junior, kadet, ženy a SP E1, E2, E3
• 15:00 - EP Quad 4x2, 4x4, SMF Quad 4x2, 4x4


Okrem športovej časti organizátorský Motocross club Skýcov pripravil pre návštevníkov podujatia v sobotu večer i kultúrny program - viac informácií nájdete vo zvláštnych ustanoveniach alebo na www.motocrossclubskycov.sk.


Tešíme sa na Vašu účasť!
Sekretariát SMF, 23.5.2018

Buďte s nami v kontakte

Komentáre