Finále motokrosovej sezóny

Posledný deň letných prázdnin bol zároveň posledným dňom sezóny MX Open – Medzinárodných majstrovstiev Slovenska v motokrose.

Finále motokrosovej sezóny

V nedeľu 3. septembra sa v Šenkviciach odjazdilo posledné kolo päťdielneho seriálu MX Open. O zvyšné body do celkového hodnotenia sa zvádzali napínavé súboje a okrem domácich pretekárov sa na štart postavili aj zahraniční jazdci z okolitých štátov. Tomáš Šimko (PB Racing Team) si vybojoval titul Majstra Slovenska v MX OPEN, keď si v Šenkviciach zobral 42 bodov za druhé a tretie miesto. V oboch finálových jazdách zvíťazil Bence Szvoboda (HTS team) z Maďarska. Majstrom v MX2 sa stal Richard Šikyňa (MX Slovakia), v MX2 Junior Jozef Posluch (711 Popper MX Team) a v MX 125 Junior Samuel Struk (ESX Media).

fanusikoviafotoradeklavickamxmmsrsenkvice20171241.jpg
esxmediamonsterfotoradeklavickamxmmsrsenkvice20172552.jpg

FOX holeshot kings

Najlepšie štartujúcimi jazdcami, tzv. holeshot kings sa stali: Richard Šikyňa v MX2, ktorý získal holeshot celkovo tri krát a po tri holeshoty majú na konte aj jazdci z MX OPEN a to Marek Sukup a Bence Szvoboda. FOX holeshot prémiu od 711 shop zone - distribútora značky FOX na Slovensku, si teda rozdelia títo traja menovaní jazdci.

MX OPEN

Bence Szvoboda (HTS team) po holeshote v prvej finálovej jazde pred seba už nikoho nepustil. Boli to prvé preteky, na ktorých osedlal 450-ku a aj v druhej jazde sa po holeshote Mareka Sukupa dostal hravo dopredu. Na druhom mieste skončil majster Slovenska, Tomáš Šimko (PB racing team) a tretiu priečku obsadil Filip Neugebauer (Osička MX team). Vicemajstrom Slovenska v MX OPEN sa stal Marek Sukup a tretím v priebežnom hodnotení sezóny je Václav Kovář (HT Group Racing Team).

simkofotoradeklavickamxmmsrsenkvice2017954.jpg
majtri-mx-openfotoradeklavickamxmmsrsenkvice201724622.jpg

MX2

Aj keď mal Richard Šikyňa (MX Slovakia) značný bodový náskok, priniesli finálové jazdy napätie a pekné súboje medzi ním a Tomášom Kohútom, ale aj nepríjemný pád, ktorý Riša stál monokel a celkovo tretie miesto. Bodov mal však dosť a tak sa môže tešiť majstrovského titulu. Tomáš Kohút, víťaz zo Šenkvíc, nastúpil do rozbehnutého vlaku až v polke sezóny vo Sverepci a tak mu body stačili iba na piate miesto v rebríčku hodnotenia sezóny. Denis Poláš sa stal vicemajstrom a tretie miesto v sezóne 2017 patrí Šimonovi Joštovi (Osička MX team).

sikynakohutfotoradeklavickamxmmsrsenkvice20171256.jpg
majstri-mx2fotoradeklavickamxmmsrsenkvice201723843.jpg

MX2 Junior

Kategóriu jazdcov do 21 rokov si v Šenkviciach podmanil Čech Pavel Dvořáček, ktorý sa na podujatí MX OPEN objavil po prvýkrát v sezóne. Aj napriek tomu, že si zobral plný počet bodov, neohrozilo to pozíciu Jozefa Poslucha (711 Popper MX team), ktorý už po prvej jazde, v ktorej prišiel do cieľa druhý, oslavoval zisk titulu majstra Slovenska. V druhej finálovej jazde odsunul Jaroslav Antalič (MZ Racing MX team) Poslucha až na tretie miesto a takto vyzeral aj stupienok víťazov. Vicemajstrom v MX2 Junior sa stal Jaroslav Antalič a tretím miestom sa pýšil Jaroslav Dubóczi (Ford Szilcar Racing).

MX Junior 125

Víťazstvo zo Šenkvíc si síce odniesol Norber Klausz, majstrom Slovenska sa však stal druhý Samuel Struk (ESX Media). Z titulu vicemajstra Slovenska sa tešil český jazdec, Erik Švidra (Dirtbikes Racing team Opava) a tretím v priebežnom hodnotení sezóny je Márk Harcsa (MZ racing MX team).

MX4 , MX4+

Ivan Černý (Orion Racing Team) si potvrdil svoju pozíciu lídra priebežného poradia aj v Šenkviciach, a to už iba podčiarklo jeho zisk majstrovského titulu v kategória pánov od 40 do 50 rokov, MX4. Vicemajstrom sa stal Vladimír Preis (PB Racing Team) a tretím bol Zoltán Vörös. Medzi pánmi po päťdesiatke, MX4+, opäť zvíťazil Čech Petr Dokoupil (KRTZ team), ktorý počas celej sezóny neprehral ani jedinú rozjazdu. Stal sa tak suverénnym majstrom Slovenska v tejto kategórii. Celú sezónu mu na chrbát pozeral vicemajster Slovenska MX4+, Peter Pipich (Motoklub Medzibrod) a tretím s najvyšším počtom bodov bol Bohdan Růžička (144 b.)

Viac info o seriáli MX OPEN hľadajte na webe promotéra: www.mxopen.sk
Kompletné výsledky MX OPEN nájdete na stránke SMF: http://www.smf.sk/motocross-vysledky/

Text: Radka Kovaľ Mazáková, foto: Radek Lavička

Buďte s nami v kontakte

Komentáre