Gala večera FIM v Berlíne (video)

V nedeľu, 27.11.2016 bol pre FIM výnimočný večer nakoľko sa v areáli známeho Tempodromu v Berlíne uskutočnil 7. ročník Gala večera FIM 2016. Podujatia sa zúčastnilo viac ako 600 hostí vrátane majstrov sveta motocyklového športu, ktorým boli na tomto večeri odovzdané oficiálne tituly za rok 2016.

Gala večera FIM v Berlíne (video)

FIM v rámci večera ocenil i motocyklové legendy jednotlivých disciplín, ktoré zároveň oceňovali tohtoročných majstrov vo svojej disciplíne.


Legendy, ako je Per-Olof Serenius, Tomo Igate, Gilles Burg, Heinz Kinigadner, Gualtiero Brisson, Jacky Vimond a Luigi Taveri stáli na javisku vedľa súčasných hviezd, ako sú napríklad Marc Marquez, Johann Zarco, Brad Binder, Ryan Dungey, Jonathan Rea, Matthew Phillips Toni Bou, Tim Gajser, Greg Hancock, a mnoho ďalších. Za ženy boli ocenené také mená ako Emma Bristow, Livia Lancelot a Kirsi Kainulainen.

marcmarquez.jpg
bradbinder.jpg
johanzarco.jpg
capturedecran20161129a091221.jpg

Okrem cien pre majstrov sveta sa odovzdali i tri špeciálne ocenenia a to:

cena „FIM Fair Play Trophy", ktorú získala Laia Sanz za pomoc zranenému spolujazdcovi počas Rally Dakar 2016,

cena „FIM Environmental Award", ktorú dostal okruh Catalunya v Barcelone,

a cena „FIM Road Safety Award", ktorá išla do rúk Francúzskej motocyklovej federácii (FMI)

Po skončení ceremoniálu oceňovania majstrov vystúpil prezident FIM Vito Ippolito: Sme veľmi radi, že sa 7. ročník Gala večera FIM uskutočnil po prvýkrát v Nemecku a práve v prekrásnom meste Berlín. Tempodrom bolo úžasné miesto na vyhlásenie všetkých FIM svetových šampiónov za rok 2016 s možnosťou podieľať sa o tento úžasný moment s toľkými priaznivcami motocyklizmu. Chcel by som sa poďakovať jazdcom, tímom a celej motocyklovej rodine za to, že sú dnes večer tu a za podporu pri tomto dôležitom podujatí, kde sme svetu ukázali športového ducha, ktorý neustále pretrváva v motocyklovom športe."


ZDROJ: SMF

Buďte s nami v kontakte

Komentáre