Indian Scaut Bobber

Najstaršia americká motocyklová značka už konečne nebojuje o prežitie ale prekvitá v celej svojej kráse. A znova útočí na mladšiu generáciu ľudí, ktorá miluje jej model Scout, ktorý teraz prišiel vo verzii Bobber. Jednoduchý, drsný, bez zbytočností. Jednoducho pravý bobber.

Indian Scaut Bobber

Scout Bobber Launch Party

Nie je párty ako párty. Indian Motorcycles pripravil koncom minulého roka po celom svete sériu podujatí s názvom Scout Bobber Launch Party. A celosvetovo predstavil svoj novučičký prírastok v predajnom programe značky – Scout Bobber. Českým a slovenským novinárom bol novorodenec predstavený priamo v Prahe oficiálnym zástupcom firmou Meteor Motor Tech ČR v podaní Ondřeja Hrůzu, ktorý je tvárou značky Indian Motorcycles. „Bobber je označenie štýlu – prvých úprav a prestavieb sériových motocyklov na svete," hovorí Ondřej. „Prvá vlna takýchto úprav prišla už koncom 20. rokov minulého storočia v USA. Takejto úprave sa hovorilo „bob job", z čoho vzniklo označenie bobber. Majitelia chceli svoje produkčné motorky prispôsobiť na štýl súťažných strojov. Odľahčiť, zbaviť sa všetkého nepotrebného, zlepšiť jazdné vlastnosti. Skrátený zadný blatník, odstránený predný, menšie sedadlo, skrátené výfuky. Svoje zlaté časy zažívali motocykle bobber hlavne po 2. svetovej vojne. Očesaný bobber vyzeral drsnejšie ako leštenka s množstvom chrómu, takže si ho obľúbili hlavne mladí."

2249639314637522170077785067837413645461847o.jpg
5963873bdd0a3.jpg

Mladá generácia jazdcov

Aj súčasný Scout Bobber je určený hlavne pre mladšiu generáciu jazdcov. Mladí ocenia predovšetkým silný motor s výkonom 94 koní. Štandardný Scout má o päť koní viac, no Bobber na úkor pár koníkov posunul krútiaci moment do nižších otáčok. Kvapalinové chladenie motora u tejto motorky určite nikto nebude riešiť. Toto nie je chopper. Toto nie je klasika. V čiernej farbe, ktorá je zvýraznená frézovanými linkami na hlavách valcov a veku motora, mu to jednoznačne veľmi svedčí. Drsnú Bobber siluetu zvýrazňujú aj balónové 16 palcové kolesá obuté v lesklých čiernych zliatinových ráfikoch.

59638890762bc.jpg
020neuvorstellungindianscoutbobber20171920jpg.jpg

Osobitý štýl

Musíme uznať, že vďaka jednosedadlu, ktoré má Bobber v základnej výbave, vyzerá oveľa drsnejšie. Štýlové hnedočierne sedadlo je posunuté o 25 mm nižšie oproti štandardnému Scoutovi. Stupačky sú pre zmenu o 4 cm viac vzadu, takže namiesto cruiser posedu máte viac pokrčené kolená. Najväčší podiel na aktívnom jazdnom posede však majú krátke riadidlá s tvarom, ktorý je podobný motokrosovým rajdom. Lepšie jazdné vlastnosti má na svedomí aj kartridžová predná vidlica namiesto klasickej otvorenej. V štýle triedy bobber je zadný blatník krátky a bez zadného svetla. Funkciu zadného a brzdového svetla v sebe majú smerovky, ktoré blikajú na oranžovo i svietia na červeno pri brzdení.

Aj vy patríte medzi fanúškov tejto najstaršej americkej motocyklovej značky? Tak využite ponuku predajne Klasik Moto, oficiálneho predajcu motocyklov Indian, na špeciálne zvýhodnené ceny modelov 2017 už od 11.990 eur a k tomu doplnky a oblečenie v hodnote 2.700 eur. Viac informácií získate priamo u predajcu - www.klasikmoto.sk

indian.jpg

Text: Massimo, Foto: Indian Motorcycles, J. Altner


Buďte s nami v kontakte

Prečítajte si aj...

Komentáre