Kam na letný mototrip?

My, nadšenci motoriek, sa počas každého leta tešíme, že budeme môcť spoznávať Slovensko a okolité krajiny. Pocity, ktoré takéto cesty sprevádzajú, ťažko dokážeme opísať niekomu, kto ich nezažil na vlastnej koži. Ak premýšľate nad tou tohtoročnou krajinou, napadlo vás už Rumunsko?

Kam na letný mototrip?

Po stopách Drakulu, ale aj k moru

Aj keď možno na prvé počutie nenadobudnete dojem, že by práve Rumunsko mohlo byť vašou vytúženou destináciou, dajte tomu šancu. Krajina ponúka množstvo nádherných prírodných scenérií. Horské priechody Transalpina a Transfagarasan patria medzi najobľúbenejšie cesty v Európe.

Rovnako tak región Transylvánia je obľúbený medzi motorkármi a automobilovými jazdcami. Kraj opradený legendou o grófovi Drakulovi vás zavedie na rôzne miesta, jeho rodisko, hrad a podobne. Veľmi peknými atrakciami sú aj tamojšie soľné bane.

Ak vás neláka vnútrozemie, môžete sa odviezť až k Čiernemu moru, do mesta Constanta. Mamaia Beach, ktorá je severne od mesta, je najobľúbenejšou prímorskou destináciou v krajine.

damskamotobundawtecnf2406.jpg

Ako sa správne pripraviť?

Pochopiteľne cesta netrvá jeden ani dva dni a prináša aj náročnejšie úseky, preto je dôležité sa na ňu zodpovedne pripraviť. Okrem potrebných brašien, do ktorých sa pobalíte, je nevyhnutné myslieť na bezpečnosť. Nikdy neviete, kedy sa môže udiať čokoľvek neočakávané.

Základnou kategóriou, ktorej treba venovať pozornosť, sú moto prilby. Bez prilby sa na motorku nesadá a okrem toho, že moto prilby pridajú na istote, pre veľa motorkárov sú súčasťou ich imidžu a poznávacím znamením.

Bezpečie a pohodlie zároveň výrazne ovplyvňuje aj kvalitná moto obuv. Topánky pre motorkárov sa základne delia na nízke a vysoké, teda moto čižmy. Následne podľa druhu motorky. Všetka motorkárska obuv na inSPORTline.sk podlieha najprísnejším normám Európskej únie a môžete si byť teda istí, že sú vyrobené z tých najkvalitnejších materiálov.

Keď budete mať všetko pripravené a naplánované, ostáva iba zaželať vám šťastnú cestu a nezabudnite nám poslať fotky.

panskakozenamotobundawtecvelocity-1.jpg

Text a foto: insportline.sk

Buďte s nami v kontakte

Komentáre