Kedy príde sériová Ténéré 700?

Yahama už na jeseň 2016 ukázala svoju T7 – koncept dobrodružnej motorky s dvojvalcovu sedemstovkou. Pre sezónu 2018 sme už nadšene očakávali sériový motocykel v tejto čoraz obľúbenejšej triede menších dobrodružných endúr, ktoré sú schopné zvládnuť aj nejaké to terénne dobrodružstvo.

Kedy príde sériová Ténéré 700?

V kategórii, kde teraz kraľuje Africa Twin však bude o chvíľu poriadne husto a Yamaha priniesla aspoň prototyp, ktorý vyzerá viac sériovo. Volá sa Ténéré 700 World Raid Prototype a používa upravený radový dvojvalec z obľúbenej MT-07, nádrž by mala mať dostatočný dosah na diaľkovú expedičnú turistiku, teda okolo 20 litrov.

02.jpg

Ténéré 700 vo verzii predsériového prototypu používa podobne veľké kolesá ako ostré endurá - predné koleso 90/90-21, zadné 140/80-18. Brzdy sú značkové Brembo a vpredu dvojkotúčovka. A to je všetko, čo Yamaha v tejto fáze prezradila svetu a čo sa dá vyčítať z obrázkov. Prototyp momentálne testuje skupina oficiálnych jazdcov Yamaha v rôznych podmienkach na rôznych kontinentoch po celom svete. Najneskôr na jeseň 2018 uvidíme sériovú Ténéré, no my veľmi dúfame, že to bude už o niečo skôr.

03.jpg

Buďte s nami v kontakte

Prečítajte si aj...

Komentáre