Kočky na motorkách

Stále častejšie na cestách vídame dlhé vlasy vejúce z prilby. Jednoducho kočky na motorkách sú ozdobou našich ciest a už dávno neplatí, že jazda na motorke je výsadou chlapov. Tak sa neskrývajte motorkárky a povedzte niečo o sebe ako Lilit.

Kočky na motorkách

Čo za zverinu to máš na chrbte?

Takým mojím typickým znakom,o ktorom snáď všetci vedia je, že mám veľkú vášeň pre tigre. Keďže jazdím na motorke sama, tak som jedného dňa pre zábavu vytiahla zo skrine batoh plyšového tigra a išla som s ním jazdiť. Úplne ma bavilo ako ľudia reagovali, keď ma videli v tej drsnej motorkárskej kombinéze s jemným plyšovým tigrom na chrbte. Deti sa usmievali, dospelí mi ukazovali palčeky. A tak sa postupne z neho stal talizman, bez ktorého už jazdiť nejdem. Teraz je to už parťák, ktorý mi stráži chrbát a sleduje všetko čo sa deje za mnou. Niekedy vyzerá, že spí, ale nenechajte sa oklamať, jeho pazúry sú stále v pozore.

Predpokladám, že tiger nie je jedinou tvojou vášňou...

Predpokladáš správne, ďalšou mojou vášňou sú motorky. Odmalička som cítila volanie po pocite voľnosti a jazda na motorke to pre mňa úplne zhmotňuje. Dosť ma ovplyvnilo aj to, že otec a brat jazdia na motorkách, takže ja som sa k tomu prirodzene pridala podľa tohto vzoru. Hoci mama z tohto príliš nadšená nie je, ale ja som sa vydala cestou divošky.

d049290a.jpg
d049365.jpg

Predstav nám aj túto tvoju zelenú šelmu...

Jazdím na športovej motorke Kawasaki Ninja 300. Táto skvelá motorka sa v mojom živote objavila takpovediac zo dňa na deň, keď som sa išla iba pozrieť do predajne Kawasaki na tento model, lebo na uliciach som ju nevídala moc často. Ale keď som na ňu vysadla, pocítila som, že bez nej už odísť nechcem. O pár dní už na tejto motorke visela značka LILIT a začalo sa naše dobrodružstvo.

Aké cesty zvykneš brázdiť?

Začala som najskôr s krátkymi trasami len v okolí Bratislavy a neskôr som si našla kamarátov, s ktorými som si trúfla aj na dlhšie jazdy. Začiatky boli pre mňa náročné, lebo vo svojom okolí som nepoznala žiadnych motorkárov a tak som sa na ceste zaškolovala doslova na vlastnú päsť a zbierala skúsenosti z jazdy. Teraz už sa rada vydám aj na dlhšie trasy, prípadne chodím na rôzne zrazy či výjazdy po Slovensku. Posledná akcia, ktorej som sa zúčastnila, bola Nočná jazda Považím, kde nás bolo vyše 700 motorkárov a bol to pre mňa ohromný zážitok.

A tvoj úplne najlepší zážitok z jednej stopy?

Najväčší dojem vo mne zanechalo stretnutie žien na motorkách pod názvom Babská jazda. ( Foto TU )Tento rok sa skvelá akcia konala už po deviatykrát, pre mňa to však bol prvý ročník. Musím uznať, že je úžasné stretnúť sa so ženami s „rovnakou krvnou skupinou" a pokecať si s nimi o burácajúcich motoroch, či klopení v zákrutách.

Jazdíš skôr opatrne, alebo si dopraješ poriadny adrenalín?

Keďže osedlávam superšport, tak sa mi páči svižná jazda, ale nezabúdam na zdravý rešpekt, lebo stále sa považujem za začiatočníka. Svoje hranice poznám a snažím sa ich postupne posúvať, no napríklad „poser prúžok" si stále nosím so sebou. I keď náklony si už užívam čoraz viac. Koniec koncov je toto ešte len moja prvá plná sezóna. Neskôr by som sa rada dostala aj k jazde na okruhu, kde si môžem natrénovať rýchlu jazdu, klopenie, akceleráciu, plné brzdy a zistiť čo všetko som schopná zo svojho stroja dostať. Som presvedčená, že toto nie sú testy vhodné do premávky, lebo sa vždy chcem vrátiť domov v poriadku a uspokojená jazdou. Mojím heslom je, že chcem jazdiť čo najdlhšie, nie čo najrýchlejšie.

d046176.jpg
d049435.jpg

Aké motorky, samozrejme okrem svojej Kawasaki, obľubuješ?

Z motoriek sa mi páčia hlavne superšporty, lebo kapotované motorky vo mne vzbudzujú adrenalín. V tejto kategórii by som chcela zostať a raz vo svojej garáži parkovať BMW S1000RR. A hneď vedľa paradoxne BMW R1200GS :-). Je to jediná motorka, ktorá mi učarovala a nie je to superšport. Rada by som s ňou jedného dňa precestovala celú Európu, spoznávala nové krajiny a kultúry. Uvedomujem si však aký je to obrovský skok nielen v kubatúre, ale aj v štýle jazdy a hlavne v množstve skúsenosti, do ktorých budem musieť dorásť. Pravdepodobne sa budem teda najbližšie pozerať po nejakej 600-vke a postupne sa zlepšovať až do času kým dozriem na tie dva pekelné stroje :-). Hovorím však o horizonte aspoň 2 – 3 rokov, keďže Ninja ma stále baví a ani zďaleka nepoznám všetky jej možnosti.

d049456.JPG
d049403.JPG
d049493.JPG
d049458.JPG
d049487.JPG
d049462.JPG
d049502.JPG
d049501.JPG
d049283kozy2.jpg
d049250.JPG
d049409.JPG
d049183.JPG

Lilit, ďakujeme za rozhovor a prajeme hlavne veľa šťastných kilometrov v sedle motorky!

Foto: M. Tvrdý

Buďte s nami v kontakte

Prečítajte si aj...

MOTO DIEVČA VANESA

MOTO DIEVČA VANESA

14.7.2020
Autor: mixxo
MOTOKOČKY BEATA

MOTOKOČKY BEATA

9.11.2019
Autor: redakcia
11. BABSKÁ JAZDA

11. BABSKÁ JAZDA

27.6.2019
Autor: mixxo
Moto kočka Nela

Moto kočka Nela

8.9.2018
Autor: redakcia

Komentáre