KTM odchádza z kolotoča Majstrovstiev sveta v Endure!

Tak a je to oficiálne... Fabrika KTM nebude súčasťou majstrovstiev sveta v endure v roku 2018...

KTM odchádza z kolotoča Majstrovstiev sveta v Endure!

Photo Credit: Jont Edmunds/Future7Media

Už niekoľko dní robí rozruch nový formát pretekov, ktorý sa nazýva WESS - World Enduro Super Series. Je to novovzniknutý šampionát extrémneho hard endura, do ktorého sa budú v sezóne 2018 rátať body z podujatí: Extreme XL Lagares (Portugalsko), ErzbergRodeo Red Bull Hare Scramble (Rakúsko), Le Trefle Lozerien AMV (Francúzsko), Red Bull Romaniacs (Rumunsko), Red Bull 111 Megawatt (Polsko), Gotland Grand National (Švédsko) a Red Bull Knock Out (Holandsko).

KTM oznámila, že nepredlžuje zmluvy v tíme Red Bull KTM Factory Racing (Farioli), ktorý štartoval v klasickom Svetovom šampionáte, ale sústredia sa na pretekárov v kategórií Hard Enduro. Posledný dvaja pretekári, ktorí majú platnú zmluvu s KTM pre majstrovstvá sveta v endure sú mladý Španiel Josep Garcia a Austrálčan Nathan Watson, obaja však budú v roku 2018 podľa najnovších informácií štartovať v novom seriáli WESS. Garcia sa stal v roku 2017 Svetovým šampiónom v triede Enduro 2 a v sezóne 2018 nebude mať možnosť obhájiť titul. Bude zaujímavé sledovať ako si tento veľmi rýchli mladík poradí s extrém endurom...

KTM sa tak stala prvou fabrikou, ktorá potvrdila svoju úplnú účasť s piatimi pretekármi: Taddy Blazusiak, Josep Garcia, Jonny Walker, Cody Webb a Nathan Watson. Znamená to, že KTM oficiálne opúšťa kolotoč Majstrovstiev Sveta v Endure.

KTM vidí v tomto novom šampionáte veľkú výzvu a hlavne reklamu, keďže v dnešnej dobe už nie je o klasické enduro záujem. Extrémne Hard Enduro podujatia priťahujú masy ľudí, fanúšikov a tiež aj amatérskych pretekárov, ktorým chce KTM ponúkať svoje služby na týchto náročných podujatiach.

O nový šampionát bude extrémny záujem i v médiach, a preto chce Red Bull KTM Factory Racing tím víťaziť na všetkých podujatiach nového seriálu. Podrobili tomu výber pretekárov a rovnako aj ambície, ktoré každý z nich v tíme má.


Buďte s nami v kontakte

Prečítajte si aj...

Komentáre