Hashtag #LH44VR46

Lewis Hamilton a Valentino Rossi zažili historický moment vo svojich kariérach i športových odvetviach, keď si na španielskom okruhu Circuit Ricardo Tormo vymenili úlohy a spoločne si užili deň plný adrenalínu.

Hashtag #LH44VR46

Valentino Rossi riadil Mercedes-AMG F1 W08 EQ Power +, auto tímu Mercedes AMG Petronas Motorsport, ktorý vyhral Svetový Šampionát Formule 1 v roku 2017, zatiaľ čo Lewis dostal možnosť zviesť sa na 2019 Monster Energy Yamaha MotoGP YZR-M1, na ktorej ešte pred týždňom pretekal na rovnakom okruhu Valentino Rossi.

Význam tejto udalosti ešte dokreslili obaja borci, ktorí sa netaja vzájomnému rešpektu a obdivu. Lewis aj Valentino sa snažili navzájom naučiť toho druhého čo najviac zo svojho športu a spoločne zašli niekoľko skvelých kôl, počas ktorých si navzájom zdieľali poznatky a rady.

rossi2.jpg
ross3.jpg

Šesťnásobný svetový šampión Formuly 1, Lewis Hamilton:

„Je úžasné vidieť legendu, akou je Valentino Rossi, jazdiť v mojom vozidle. Bol som nadšený z toho, akú mal radosť z jazdy a objavovanie vozidla F1. Pripomenulo mi to moju vlastnú prvú jazdu vo Formule 1. Keď okolo seba vidíte celý tím, je to úplne nová vec."

Potom, čo si vyskúšal jazdu na Yamaha YZR-M1 s Rossim, Lewis dodal: "Bolo to strašne cool, jazdiť na trati a vidieť pred sebou Valentina na rovnakom stroji."

Deväťnásobný svetový šampión MotoGP, Valentino Rossi:

„Bol som vždy Lewisov veľký fanúšik, ale teraz som ešte väčší. Zažili sme fantastický deň, počas ktorého sa nielen stretli dve top triedy motoršportu, ale spoločne aj pracovali. Na deň som sa cítil ako naozajstný pretekár F1. Nechcel som, aby ten deň nikdy skončil."

„Spoločne s Lewisom sme tiež jazdili na YZR-M1. Pre celý náš tím to bol hrdý moment a boli sme radi, že s ním môžeme zdieľať našu vášeň. Valencia je technicky náročná trať a dosť fúkal vietor, takže som si chvíľu myslel, že pre Lewisa bude ťažké pokračovať, ale bol úžasný a jeho práca na M1 bola skvelá. Myslím, že si s nami užil veľa zábavy, čo je hlavné."

Pre viac informácií a materiálov z tejto unikátnej výmeny sledujte na sociálnych sieťach hashtag # LH44VR46.

Zdroj: TS Monster Energy


Buďte s nami v kontakte

Prečítajte si aj...

Komentáre