Lorenzo si vykĺbil palec na pravej nohe

Pre Jorgeho Lorenza v nedeľu znamenalo už otváracie kolo pretekov Gran Premio Movistar de Aragon koniec boja o zlato. Po nepríjemnej nehode musel preteky ukončiť.

Lorenzo si vykĺbil palec na pravej nohe

Lorenzo totiž neustál zákrutu a hneď v úvode vyletel z trate, na čo doplatil tvrdým pádom. Okrem toho mala kolízia aj ďalšie nepríjemné dôsledky. Španielsky jazdec si vykĺbil palec na pravej nohe a zlomil jednu z predpriehlavkových kostí. Čo sa týka nasledujúcich pretekov v Thajsku, jeho štart je zatiaľ otáznikom, nakoľko jeho zlomenina by sa mala liečiť aspoň desať dní. Jazdec to okomentoval tak, že sa uvidí, ako sa fraktúra kosti vyvinie.

Výnimočné preteky aj pre tímového kolegu

Nedeľné preteky v španielskom meste Aragon boli zaujímavé aj pre Lorenzovho tímového kolegu, Doviziosa. Ten do poslednej sekundy bojoval o prvú priečku. Dovizioso, prezývaný aj „Dovi", ktorý jazdí na Ducati Desmosedici, si ale nakoniec vybojoval „len" striebornú pozíciu. Preteky ukončil v tesnom závese za 23-ročným Španielom, Marcom Marquezom. Od mladého jazdca Doviho delilo len 0,648 sekundy. Sám Marquez však uznal, že finálny súboj s talianskym súperom bol naozaj napínavý a pre divákov to bol obrovský zážitok. Za Doviziosom skončil ďalší Talian, Andrea Iannone, z tímu Suzuki. Na svoje si minulú nedeľu prišli aj fanúšikovia, ktorí na svojho favorita radi podajú. A hoci pretek v Španielsku už skončil, sezóna je ešte v plnom prúde, a preto ďalšie športové stávky, ktoré sa dajú podať napríklad v rámci bet356, budú opäť k dispozícii počas ďalších pretekov v Thajsku.

d851912.jpg

Víťaz je už takmer istý

Víťazstvo žiadneho iného pretekára pravdepodobne nedokáže zmeniť fakt, že tohtoročný majstrovský titul skončí v rukách mladého Marqueza, ktorý reprezentuje Repsol Honda Team. Svojím triumfom na domácej pôde totiž ešte prehĺbil už aj tak priepastný tabuľkový rozdiel medzi ním a Andreou Doviziosom. Ten po nedeli činí až neuveriteľných 72 bodov. Marc Marquez aktuálne po 14-tich z 19-tich pretekov sezóny dosiahol bodový zisk 246 bodov. Dovi, ktorý je na druhom mieste, má bodov 174. Na treťom mieste z hľadiska tabuľkových výsledkov figuruje Valentino Rossi so 156-timi bodmi.

text: Patrik E., foto: motogp.com, M.Tvrdý

Buďte s nami v kontakte

Prečítajte si aj...

Komentáre