Máme finalistu Európskeho pohára do 19 rokov!

Včera, 5.7.2018 sa odjazdili v Pardubiciach dve semifinálové kolá Európskeho pohára do 19 rokov, v ktorých bojovalo 32 najmladších nádejí plochodrážneho športu z celej Európy o účasť vo finále naplánovaného do fínskeho Varkausu. Medzi súpermi sa nestratili ani traja mladíci zo Žarnovice, pričom postup do finále si vybojoval najmladší z nich.

Máme finalistu Európskeho pohára do 19 rokov!

16-ročný David Pacalaj dokazuje, že sezóna 2018 môže byť pre neho prelomová. Už od jej začiatku má jeho výkonnosť stúpajúcu tendenciu. Jeho výkony, najmä z posledných týždňov hovoria jasnou rečou. Potvrdil to aj včera počas druhého semifinálového kola EP.

V tom prvom krátko popoludní sa predstavil tohtoročný debutant Michal Danko. Išlo najmä o zbieranie skúseností v konkurencii jazdcov z Poľska, Dánska, Švédska, Veľkej Británie a podobne. Michal určite nesklamal a tri body mu stačili na trináste miesto.

Podvečer sa rozhoreli boje v rámci druhého semifinále, v ktorom bolo v hre sedem postupových miest. Tu sa už od našich dvoch reprezentantov očakávalo o niečo viac, samozrejme s dodatkom, že išlo o kvalitnejšie obsadené semifinále so silnou konkurenciou. O niečo lepšie štarty než tomu bolo minulý týždeň v Maďarsku predviedol Ján Mihálik, no na viac ako tri body nedosiahol a obsadil štrnáste miesto. David Pacalaj začal svoje účinkovanie v semifinále hneď víťaznou jazdou. Potom nasledovala tretia pozícia a od tretej série nezišiel nižšie z druhého miesta. Vo vyrovnaných pretekoch, kde sa rozhodovalo do poslednej jazdy nakoniec pozbieral pekných desať bodov ako ďalší dvaja pretekári, avšak na pomocné kritériá skončil za nimi a musel sa uspokojiť so siedmim miestom. "Postúpil som," neskrýval hlavný cieľ svojho štartu v Pardubiciach David pár minút po pretekoch. "Dráha bola veľmi dobrá na to, že sme išli druhé preteky v jeden deň. Bola riadne tvrdá. To mne až tak nevyhovovalo, keďže mám silné motory. Mrzí ma najmä tretia jazda s Chlupáčom, ktorú som chcel veľmi vyhrať. No išiel som zo žltej a to bolo zlé. Čo už, hlavný je však postup," zakončil slovenský reprezentant, ktorému neostáva len popriať úspešné účinkovanie aj vo finále, ktoré ho čaká vo Fínsku 11. augusta 2018.

Za zmienku určite stojí aj to, že všetci zahraniční účastníci, ktorí budú štartovať v sobotu 7.7.2018 v Žarnovici na Európskom pohári dvojíc do 19 rokov postúpili do finále.

Výsledky 1. semifinále:
1. Szymon Szlauderbach, Poľsko 14
2. Jonas Seifert Salk, Dánsko 13+3
3. Artjoms Trofimovs, Lotyšsko 13+2
4. Jan Kvěch, Česká republika 12
5. Tom Brennan, Veľká Británia 11
6. Alan Szczotka, Poľsko 9
7. Mattia Lenadruzzi, Taliansko 9
8. William Bjorling, Švédsko 9
-----------------------------------------------
9. Timmi Salonen, Fínsko 7+3
-----------------------------------------------
10. Dennis Fazekas, Maďarsko 7+2
11. Enzo Dubernard, Francúzsko 5
12. Andrei Popa, Rumunsko 4
13. Michal Danko, Slovensko 3
14. František Klier, Česká republika 2
15. Sindy Weber, Nemecko 1
16. Dmitro Mostovyk, Ukrajina NS

Výsledky 2. semifinále:
1. Marko Levišin, Ukrajina 15
2. Oleg Michailovs, Lotyšsko 13
3. Petr Chlupáč, Česká republika 12
4. Alexander Woentin, Švédsko 11
5. Mads Hansen, Dánsko 10
6. Emil Peroń, Poľsko 10
7. David Pacalaj, Slovensko 10
-------------------------------------------------
8. Kamil Nowacki, Poľsko 8
-------------------------------------------------
9. Kyle Bickley, Veľká Británia 7
10. Niklas Säirio, Fínsko 6
11. Leon Arnheim, Nemecko 5
12. Truls Tamhaug, Nórsko 5
13. Geatan Stella, Francúzsko 3
14. Ján Mihálik, Slovensko 3
15. Mika Meijer, Holandsko 2
16. Danil Zelenskij, Poľsko 0

TS SMF
Zdroj: Martin Búri / http://www.speedwayclub.sk/

Buďte s nami v kontakte

Komentáre