Martin Vaculík vstúpil do Grand Prix víťazne!

V sobotu 6.5.2017 sa začal plochodrážny seriál pretekov Grand Prix prvým kolom v slovinskom Kršku. Po trojročnej prestávke má v ňom zastúpenie vďaka Martinovi Vaculíkovi aj Slovensko. A práve pretekár zo Speedway Clubu Žarnovica hral v pretekoch prvé husle!

Martin Vaculík vstúpil do Grand Prix víťazne!

Preteky, ktoré boli poznačené daždivým počasím predošlých dní začal náš reprezentant hneď víťazne. Svoj návrat do elitnej Grand Prix nemohol začať lepšie. Aj nasledujúcu jazdu vyhral, keď za sebou nechal, okrem iných, aj vlani bronzového Poliaka Bartosza Zmarzlika. Prvé zaváhanie prišlo v jeho tretej jazde, kde došiel do cieľa tretí, no pred majstrom sveta z roku 2012 Austrálčanom Holderom. V ďalšej jazde sa situácia zopakovala a Martin síce porazil ďalšieho, tentokrát dvojnásobného svetového šampióna z Británie Woffindena, no do cieľa prišiel tretí v poradí. Svoju poslednú jazdu základného rozpisu vyhral pred štvornásobným majstrom sveta a obhajcom titulu Američanom Gregom Hancockom. A práve na úkor Hancocka a Dána Iversena sa mu podarilo zaslúžene postúpiť zo semifinálovej jazdy do finále, keď pred ním došiel do cieľa iba Švéd Lindgren.

29042017sgpkrskovaculik1.jpg

Finále už bolo jasne v réžii Slováka. Od štartu do cieľa si udržal s prehľadom prvú pozíciu a druhýkrát v kariére sa postavil na najvyšší stupeň víťazov v Grand Prix. Martinove víťazstvo je veľkým úspechom pre slovenskú plochú dráhu, ktorá za posledné roky vstáva z popola. Slovenskí fanúšikovia sa tak môžu tešiť na najbližšiu sobotu 6. mája, kedy sa Vaculík predstaví v žarnovickej Kvalifikácii do GP pre budúci ročník. Tu mu bude konkurentom okrem iných aj tretí najlepší z GP v Kršku Poliak Patryk Dudek, či siedmy v poradí Slovinec Matej Žagar.


Zdroj: SMF

Buďte s nami v kontakte

Komentáre