Medzinárodné majstrovstvá SR countrycross a countrycross dvojíc Morovno 2018

Posledný septembrový víkend sa uskutočnilo záverečné podujatie sezóny 2018 v countrycrosse, kedy sa súčasne počas víkendu uskutočnili aj medzinárodné majstrovstvá SR v dvojiciach.

Medzinárodné majstrovstvá SR countrycross a countrycross dvojíc Morovno 2018

Sobotu si pretekári odjazdili záverečný deň klasického podujatia v countrycrosse, rozdali sa posledné body sezóny a zrodili sa víťazi, majstri slovenskej republiky pre rok 2018. Do pretekov sa prihlásilo 143 pretekárov. Počasie nebolo moc zhovievavé a vďaka silnému vetru bola zima, čo však na zjazdnosť trate nemalo zlý dopad. Trať aj vďaka suchu bola veľmi rýchla a merala približne 10 kilometrov. Jazdci si pochvaľovali šírku, vďaka čomu mali na výber z viacerých stôp, a tiež aj mnohých možností na predbiehanie. Po pretekoch sa všetci stretli v miestnom kultúrnom dome na záverečnom vyhodnotení sezóny 2018, kde boli odovzdané poháre prvým trom jazdcom všetkých 17-tich kategórii a tried.

image0010.jpg

Na rovnakej trati ako v sobotu, sa uskutočnilo aj nedeľné podujatie dvojíc. Tu si pretekári pomerali sily v troch rozjazdách, kedy v prvej hodinovej rozjazde štartoval jeden z tímu, v druhej druhý a v záverečnej tretej rozjazde sa pretekári povinne striedali počas hodiny a pol jazdenia.

Dvojice boli rozdelené do dvoch kategórií. V prvej majstrovskej kategórií zvíťazila a titul tohtoročných medzinárodných majstrov SR získala dvojica Jaroslav Štrbek a Thomas Hostinský, ktorí vyhrali vo všetkých troch rozjazdách. Na druhom mieste sa umiestnila dvojica Patrik Halgaš a Miroslav Ševela, tretí skončil tím v zložení Marián Gazdík a Ján Giertl (všetci SVK).

image0014.jpg

V druhej hobby kategórií zvíťazila dvojica Jakub Kostelanský (SVK) a Peter Martinka (SVK), druhí v poradí skončili Michal Adamik a Jakub Gergel a na tretom mieste sa umiestnili Libor Kováčik a Miroslav Pavlík (všetci SVK).

Výsledky zo soboty, záverečného podujatia MM SR countrycross 2018:

V absolútnom hodnotení bez rozdielu triedy zvíťazil Jaroslav Šrtbek (SVK), ktorý rovnako vyhral aj v triede MM SR E2. V triede MM SR E1 si prvenstvo z Morovna odváža Marián Gazdík (SVK) a v triede MM SR E3 Miroslav Ševela (SVK).

Medzi Juniormi bol v Morovne najrýchlejší Patrik Halgaš (SVK), v triede MM SR Kadet zvíťazil Peter Mazák (SVK) a v triede Dorast sa na prvom mieste umiestnil Miroslav Madigár (SVK). V ženskej kategórii si prvenstvo na trati v okolí Morovna vybojovala Gabika Čipková (SVK). Medzi veteránmi zvíťazil Martin Gottvald (CZE, lic. SMF)

image0001.jpg

V Slovenskom pohári sa víťazmi jednotlivých tried stali nasledovní jazdci: SP E1 - Tomáš Čipka (SVK), SP E2 - Peter Kollár (SVK) a SP E3 - Daniel Neumman (CZE, lic. SMF).

V triedach Hobby boli víťazmi sobotňajšieho preteku jednotlivcov nasledovní jazdci: Hobby E1 - Jakub Kostelanský (SVK), Hobby E2 – Michal Adamik (SVK) a Hobby E3 – Samuel Slávik (SVK). V triede Regionál zvíťazil Miroslav Pavlík (SVK). V Pohári SMF kategórie Superveterán Květoslav Kovář (CZE, lic. SMF).

V súťaži tímov sa najviac darilo Extrém moto teamu v zložení: Martin Kužel, Ján Holota, Jaroslav Štrbek a Zlatko Novosad (všetci SVK).

image0017.jpg

Podujatie v Morovne aj napriek slabšej účasti jazdcov dopadlo veľmi dobre a ľudia okolo Jozefa Marenčáka pripravili opäť veľmi jazdecky i divácky pekné preteky, začo im patrí veľké poďakovanie. Nesmieme zabudnúť na pretekárov, sponzorom a všetkým zúčastnením, ktorí pomohli a boli súčasťou záverečného podujatia sezóny 2018 v Morovne.

Kompletné výsledky záverečného preteku jednotlivcov v Morovne, ako aj konečné poradie tohtoročnej „enduro" sezóny 2018 nádejte na webe SMF: http://www.smf.sk/enduro-a-relly-vysledky/

Viac fotografií už čoskoro na našom FB profile - https://www.facebook.com/Svet-MOTOcyklov

image0004.jpg
image0008.jpg
image0003.jpg
image0009.jpg
image0007.jpg
image0002.jpg
image0005.jpg
image0001.jpg
image0011.jpg
image0013.jpg
image0014.jpg
image0015.jpg
image0006.jpg
image0018.jpg
image0010.jpg
image0019.jpg
image0020.jpg
image0021.jpg
image0012.jpg
image0016.jpg
image0017.jpg
image0022.jpg

Zdroj: smf.sk

Buďte s nami v kontakte

Prečítajte si aj...

Komentáre