Miškovi sa v Barcelone nedarilo

Posledný májový víkend sa na trati v Montmeló pri Barcelone konali druhé preteky španielskeho šampionátu CEV RFME. 11-ročný Slovák Michal Búlik dokončil preteky triedy Moto4 až na 15. mieste.

Miškovi sa v Barcelone nedarilo

Od štvrtka vládlo v Montmeló krásne počasie. Na pláne boli voľné tréningy a hneď v prvom Michal zabiehal nový motor svojho Beonu a testoval novú kombinézu. Nasledujúce dve jazdy boli z dôvodu pádov prerušené červenými vlajkami, ale i tak bol dostatok času na oboznámenie sa s traťou. Layout trate bol oproti minulému roku trošku pozmenený, v poslednej technickej pasáži pribudlo spomaľovacie esíčko.

V piatok trénovanie pokračovalo, pracovalo sa na nastavení, no Michal sa nie a nie dostať na svoj najrýchlejší čas z minulého roka. Prispeli k tomu i červené vlajky v každej z jázd. V poslednom tréningu dňa bolo potrebné opäť zabiehať motor, ktorý vo štvrtok vykazoval drobné odchýlky.

2.jpg

Prvá zo sobotných kvalifikácií sa Miškovi vôbec nevydarila. Nevedel nájsť správne tempo, nedokázal sa chytiť rýchlejšieho jazdca a obsadil v nej až 24.miesto. Do druhého meraného tréningu urobil tím ETG na motocykli drobné zmeny. Michal sa pokúšal vylepšiť svoj čas, no opäť sa mu to nedarilo. V siedmom kole zastavil v boxoch s technickou poruchou, ktorá znamenala koniec snaženia. Výsledné 25. miesto na štarte bolo zatiaľ jeho najhorším kvalifikačným výsledkom. V ETG tíme sa Michalovi dostalo plnej podpory a po preštudovaní telemetrie sa so šéfom tímu dohodli na výraznej zmene nastavenia. Bol to síce risk, ale nemali sme čo stratiť.

V nedeľnom warm upe obsadil šestnástu priečku, a napriek nie najlepšiemu času si nastavenie motocykla chválil.
3.jpg

Štart do pretekov sa Michalovi vydaril. V prvom kole získal štyri pozície, no v druhom o tri prišiel. V treťom okruhu zatiahol a s najlepším časom víkendu, o 1 sek. lepším oproti minulému roku sa opäť prebojoval vyššie. Potom už nasledoval boj o čo najlepšiu pozíciu. Počas celých pretekov jeden predbiehaci manéver za druhým a konečné 15.miesto v cieli.


Milan Búlik, otec pretekára: Michal sa na Barcelonu veľmi tešil, ale celý víkend sa nevedel dostať do tempa. Tréningy boli prerušované pádmi a červenými vlajkami a o dva z tréningov prišiel zabiehaním motorov. Po kvalifikáciách bol veľmi sklamaný. V nedeľu ho v tíme dokázali správne nabudiť a v pretekoch zajazdil svoje najrýchlejšie kolo na tejto trati. Tento víkend musíme čo najskôr hodiť za hlavu a pripraviť sa na ďalšie preteky, ktoré sa konajú už nasledujúci víkend v Alcarrase.

1.jpg

Radi by sme poďakovali našim partnerom za perfektnú podporu a fanúšikom i za silu a pozitívnu energiu, ktorú Miškovi počas pretekárskych víkendov dodávajú.
BOS Búlik s.r.o., ETG Racing, Redox Lučenec, BRS Technology, Boneko a.s., VENIMEX Slovakia s.r.o., Auto Kelly Slovakia s.r.o., DUNLOP/GoodYear Central Europe, RSTmoto cz, Paolo Slovakia, Maco Racing Team, ITR Racing Parts, VST, DJ Steel, Webersport cz, Pizza Apetito, Šperk Holíč s.r.o., Moto-cup.sk, Motoclub Lehnice, SMF.

Foto: A.Nubiola, archív M.Búlika

Buďte s nami v kontakte

Komentáre