MOTOCYKEL 2018 už o pár dní

Už o pár dní sa na brehu Dunaja v Bratislave zídu stovky motoriek a tisícky ich priaznivcov. Samozrejme nie priamo na brehu, ale v areáli výstaviska Incheba, kde vo štvrtok 15. marca štartuje už osemnásty ročník výstavy MOTOCYKEL. V článku nájdete užitočné info, ako aj to, na čo sa môžete v stánkoch jednotlivých vystavovateľov tešiť.

MOTOCYKEL 2018 už o pár dní

Výstava Motocykel sa aj tento rok sústredí prevažne v halách BO, B1 a B2, teda v tradičných priestoroch na poschodí. Obísť by ste však nemali ani priestor haly A, kde bude sprievodný program, predovšetkým výstava a súťaž Custom of Slovakia, kde nájdete veľké množstvo stavieb a prestavieb motocyklov od domácich, ale aj zahraničných tvorcov.

raster-b.jpg

KEDY NA VÝSTAVU?

Otváracie hodiny výstavy MOTOCYKEL 2018:

  • švrtok 15. 3. od 9.00 do 19.00
  • piatok 16. 3. od 9.00 do 19.00
  • sobota 17. 3. od 9.00 do 19.00
  • nedeľa 18. 3. od 9.00 do 17.00

logomotocykel.jpg

VSTUPNÉ

Základné vstupné pre dospelú osobu vo štvrtok, v piatok a v nedeľu je 8 eur/deň. V sobotu zaplatíte 10 eur/deň. Zľavnené vstupné môžu využiť žiaci a študenti do 26 rokov, ktorí sa preukážu dokladom o štúdiu, či osoby ťažko zdravotne postihnuté aj so sprievodom. Toto zľavnené vstupné je 6 eur/deň vo štvrtok, v piatok a v nedeľu a 8 eur v sobotu. Deti do 6 rokov v sprievode dospelej platiacej osoby majú bezplatný vstup počas celej výstavy.

Každá vstupenka na výstavu Motocykel je žrebovateľná o atraktívne ceny
  1. cena - 10 dňový motozájazd Wild West Tour na Route 66 od CK Unitravel
  2. cena – Sledovacie GPS zariadenie so službou Motoasist od Motoasist
  3. cena – Nákupný poukaz na oblečenie v hodnote 100 eur od www.motozona.eu
  4. cena - 5x2 vstupenky na preteky FIA CEZ Rallycross (24.-25. 3. 2018) od Slovakiaring
  5. cena - 6x2 vstupenky na preteky MS vytrvalostných pretekov motocyklov FIM EWC a MS sajdkár (11.-12. 5. 2018) od Slovakiaring
PARKOVNÉ

Parkovanie pre motocykle je počas celej výstavy MOTOCYKEL bezplatné. Držitelia parkovacieho preukazu pre ťažko zdravotne postihnutú osobu zaplatia 1 euro, parkovanie osobného vozidla vás bude stáť 6 eur, užitkové vozidlo zaparkujete za poplatok 10 eur a parkovanie autobusu stojí 20 eur.

PRÍĎ SI PO TRIČKO ZADARMO

Na výstave MOTOCYKEL samozrejme nebude chýbať ani stánok časopisu Svet motocyklov – tradične v hale B1. Príďte si do stánku časopisu Svet motocyklov po tričko ZADARMO. Týka sa to síce len predplatiteľov, ale ktokoľvek si môže časopis predplatiť aj priamo na výstave a OKAMŽITE odchádzať v novom tričku!

stanok-smc1.JPG
stanok-smc2.JPG

MOTOCYKEL ROKA

Neodmysliteľnou súčasťou výstavy je aj slávnostné vyhlásenie výsledkov ankety Motocykel roka. Bez toho by výstava jednoducho nemohla začať! Z hlasovania poroty zloženej z odborných motoristických novinárov vzídu motocykloví víťazi vo viacerých kategóriách. Do hlasovania v čitateľskej časti ankety sa však môžete zapojiť aj vy prostredníctvom webovej stránky www.motofan.sk, v sekcii Motocykel roka. HLASUJTE PRIAMO TU

moto-roka.JPG

HONDA

K najväčším vystavovateľom čo sa týka plochy, ale aj počtu motocyklov tradične patrí Honda. Stánok tejto značky nájdete hneď nad hlavným vchodom. Medzi motorkami všetkých kategórií a kubatúr nebudú chýbať ani aktuálne novinky vrátane novučičkého Goldwing-u, Africa Twin vo verzii Adventure Sports, ale veľkým lákadlom sú nepochybne aj stroje modelového radu CB, konkrétne 125-ka, 300-vka, či veľká 1000-ka.

honda-cb.jpg

honda-goldwing-1800-tour.jpg
honda-africa-twin-adventure-sports.jpg

SUZUKI

Hneď pri schodisku nad hlavným vchodom nájdete aj rozľahlý stánok ďalšieho japonského producenta, značky Suzuki. Takisto s osádkou strojov všetkých možných kategórií. K najväčším lákadlám bude patriť variácia nesmrteľného SV-čka, samozrejme nové SV650XA. Populárny naháč dostal miniatúrnú kapotáž v štýle caferacer a celkom to zmenilo jeho dizajn.

suzuki-sv650xa.jpg

KAWASAKI

Kawasaki pripravuje tradične rozľahlý stánok, kde nájdete takmer kompletný sortiment motocyklov tejto značky. Samozrejme, nemôžu medzi nimi chýbať ani novinky. Zo superšportov môžeme spomenúť Ninja 400, či jej väčšiú sestru Ninja ZX-10R SE. Športovo-turisticky je ladená nová H2 SX. Klasikov zasa poteší Z900RS, či jej ďalšia verzia RS Cafe.

kawasaki-h2-sx.jpg
kawasaki-zx10r-se.jpg

YAMAHA

Na tohtoročnej výstave Motocykel nebude chýbať ani expozícia značky Yamaha. Na svoje si príde každý, vystavené budú stroje všetkým kategórií a kubatúr a nebudú chýbať ani tohtoročné novinky – spomenúť môžeme napríklad Tracer 900 GT, či MT-07.

yamaha-tracer-900-gt.jpg
yamahamt07.jpg

ITALMOTO

V stánku firmy Italmoto budte môcť obdivovať luxusný skúter Vespa 946 Red, ktorý vlani chýbal. No bude toho podstatne viac nielen od značky Vespa, ale z celého koncernu Piaggio Group, teda aj Aprilia, Moto Guzzii a ďalšie značky. V spolupráci s DNA Agency sa Italmoto podieľa na akcii JUSTWOMAN. Je to jedinečný projekt, ktorý spája tri najpopulárnejšie ženské rekreačné športy a to beh, jógu a paddleboard. V stánku Italmoto bude k dispozícii fotostena s výhernou Vespou. Budete sa môcť zapojiť do súťaže o rôzne ceny formou zverejňovania fotiek priamo z Incheby. Zároveň si budú môcť ženy a dievčatá zakúpiť lístky na akciu Just Woman za zvýhodnenú cenu a registrovať sa tým do zlosovania o Vespu Primavera.

vespaprimavera.jpg
vespa946red.jpg

DUCATI

V stánku Ducati to bude poriadne „nabité"... Nebudú chýbať exkluzívne novinky Panigale V4 a V4S, dobrodružne ladených cestovateľov poteší Multistrada 1260 vo verzii S, ale aj v športovejšie ladenom prevedení Pikes Peak. Klasikov zasa poteší nesmrteľný monster v najnovšej podobe s označením 821. No bude toho oveľa viac zo všetkých modelových radov značky. Nebudú chýbať ani stroje Scrambler, Supersport S, XDiavel S, Hypermotard SP...

ducati-panigale-v4-s.jpg
ducati-multistrada-1260-s.jpg

TRIUMPH

Bratislavský predajca Motocorse na našom trhu zastupuje predovšetkým značku Triumph. Na výstave nebudú chýbať aktuálne novinky, teda dobrodružne ladené veľké cestovné endurá Tiger 800 a Tiger 1200, či stroje v klasickom štýle – Bonneville Speedmaster a Bonneville Bobber Black. Úplne najnovším prírastkom v ponuke značky Triumph je inovovaný Speed Triple RS, ktorý by v Inchebe takisto nemal chýbať. Lákadlom určite bude aj Thruxton R vo verzii Track Racer s nainštalovaným kitom, ktorý bude mať slovenskú premiéru.

triumph-speed-triple-rs.jpg
triumph-tiger-1200-xca.jpg
triumph-speedmaster.jpg
triumph-bobberblack.jpg

KTM

Pre priaznivcov terénu má KTM celú paletu motokrosových, ale aj enduro modelov. Tohtoročnou novinkou sú dvojtaktné endurá EXC TPI so vstrekovaním paliva, ale aj zábavný Freeride 250 F. Už dávno však KTM prerazila aj vo svete cestných motocyklov. Najčerstvejším prírastkom je 790 Duke poháňaný radovým dvojvalcom. Samozrejme, ani táto čerstvá novinka nebude na výstave chýbať. Pozornosť návštevníkov každoročne priťahujú aj autentické rally špeciály Štefana Svitka a Ivana Jakeša, inak tomu nebude ani tento rok.

3-ktm-790-duke.jpg
6-ktm-exc-tpi.jpg

BMW

V stánku BMW budete mať možnosť vidieť v slovenskej premiére nové modely z rodiny Adventure a to konkrétne BMW F 750 GS a väčšiu BMW F 850 GS. Ďalej vlajkovú loď GS – R 1200 GS Adventure s novým dotykovým TFT displejom, ale aj najmenší prírastok G 310 GS. Priaznivci cestovných motoriek sa môžu tešiť na predstavenie modelu BMW K 1600 Grand America. V rámci stánku bude vyčlenený priestor pre heritage modely R nine T – tzv. „Boxer Cafe". Určite veľkým lákadlom bude aj najdrahší vystavený sériovo vyrábaný model na celej výstave – BMW HP4 Race v hodnote 80 000 eur.

bmw-hp4-race.jpg
bmw-k1600-grand-america.jpg

HARLEY-DAVIDSON

V stánku značky Harley-Davidson uvidíte 15 najnovších modelov vrátane modelu Sport Glide, ktorý bol predstavený na jesennej výstave Eicma a predovšetkým horúce novinky Sportster Iron 1200 a Forty-Eight Special, ktoré boli predstavené vo februári tohto roka. Nebude chýbať ani nová kolekcia oblečenia a časť stánku bude venovaná 115. výročiu založenia značky Harley-Davidson. Zástupcovia Harley-Davidson prisľubujú ešte jednu novinku, jej odhalenie si však nechávajú až na samotnú výstavu.

hd-fortyeight-special.jpg
hd-spostster-iron.jpg

HUSQVARNA

Značka Husqvarna Motorcycles ukáže v Bratislave svoje nové cestné modely z radu neo retro. Malý mestský scramler Svartpilen 401, biely štýlový naked bike Vitpilen 401 a samozrejme aj svoj veľký Vitpilen 701, ktorý je poháňaný najsilnejším jednovalcom na svete.

hqvvitpilen-701.jpg
hqvsvartpilen-401.jpg
hqvvitpilen-401.jpg

INDIAN

Nemôže chýbať ani legendárna značka Indian, ktorá sľubuje slovenskú premiéru novinky Indian Scout Bobber predstavenej vlani na jeseň. Okrem toho budete môcť obdivovať aj ďalšie modely Indian až po vlajkové lode Chieftain a Roadmaster. Značka Indian má však na Slovensku aj ďalšiu novinku, pribúda díler v Bratislave a budete sa s ním môcť stretnúť aj na výstave Motocykel.

indianroadmaster.jpg
indian-scout-bobber.jpg

MOPED SLOVAKIA

Spoločnosť Moped Slovakia na našom trhu zastupuje značku SYM, ktorej skútre patria u nás k najpredávanejším. No v stánku v hale B1 nájdete aj veľké množstvo najrôznejšieho príslušenstva – kufre, prilby, oblečenie, doplnky, náhradné diely... Späť k značke SYM, novinkou v ponuke je motocykel SYM Wolf CR 300i v štýle café racer, či malý mestský skútrik SYM Orbit III 125. Významnou novinkou v ponuke Moped Slovakia je aj premiéra novej značky skútrov v SR. Lambretta je síce stará a tradičná talianska značka, no svoju produkciu obnovila po viac ako 40 ročnej prestávke. Aby tých noviniek nebolo málo, v sortimente pribúda aj značka Brixton.

sym-orbit-iii-125.jpg
sym-wolf-cr300i.jpg
brixton-bxglanville250x.jpg
lambretta-vspecial.jpg

BENELLI & KEEWAY

V stánku firmy Nevima Group, ktorá na našom trhu zastupuje značky Benelli, Keeway a ďalšie budete môcť obdivovať čerstvé novinky Benelli TRK X, ktorá zaujme dobrodružných mototuristov, či klasiku v podobe Benelli Leoncino v novej verzii Trail. Z produkcie značky Keeway to budú čersvé prírastky RKR, RKF, či vydarený čoprík K-Light. Novinkou v sortimente Nevima Group je aj talianska značka LEM, ktorá sa špecializuje na detské motokrosové stroje, štvorkolky a pitbike.

benelli-leoncino-trail.jpg
benelli-trk-502x.jpg
keeway-k-light-125.jpg

PEUGEOT

V stánku značky Peugeot nájdete pestrú ponuku skútrov rôznych kubatúr. Významné miestečko určite budú mať novinky pre rok 2018 – elegantný Peugeot Belville 125i, či dlho očakávaný legendárny Speedfight už štvrtej generácie – Speedfight4 125i.

peugeot-belville.jpg
peugeot-speedfight.jpg

IMIDJEX

Spoločnosť Imidjex sa špecializuje nielen na „pozemné" stroje, ale aj najrôznejšie lode, člny a jachty a aj z tohto dôvodu nájdete jej rozľahlý a produktami nabitý stánok v hale B0, teda v časti venovanej výstave Boat Show. Aj v produkcii koncernu BRP, ktorý v SR Imidjex zastupuje, sa nájdu stroje pre vodné športy, konkrétne vodné skútre Sea-Doo. Môžete sa tešiť na novinky s platformou ORCA, s novým trupom ST3. Čo sa týka štvorkoliek a side by side Can-Am, nebude chýbať športový Maverick X3, či novinka Maverick Trail. Z klasický štvorkoliek to bude viacero modelov v rôznych úrovniach výbavy a takisto s namontovanými doplnkami. Aj keď „neviditeľnou", ale významnou novinkou v segmente štvorkoliek Can-Am je systém ABS, ktorý prispieva k bezpečnosti a predovšetkým k možnosti homologizácie bez obmedzenia výkonu a maximálnej rýchlosti.

canam-outlander-max-xtp-1000r.jpg
canam-maverick-trail-dps-1000.jpg

CF MOTO

Predajňa BB Moto je oficiálnym dílerom značky CF Moto a v stánku medzi halami B1 a B2 budete môcť obdivovať množstvo produktov tejto dynamicky sa rozvíjajúcej a čoraz populárnejšej značky. Priaznivci štvorkoliek si určite prídu na svoje, k dispozícii budú stroje rôznych kubatúr – od cenovo najdostupnejšej štvorkolky Gladiator X450, cez väčších súrodencov X520 a X550, dvojvalcovú X8, až po horúcu novinku Gladiator X850.

cf-moto-x450.jpg
cf-motox850.jpg

ASP GROUP

Spoločnosť ASP Group zavíta na výstavu Motocykel nielen so štvorkolkami, ale aj s príslušenstvom viacerých značiek, ktoré na našom trhu zastupuje. So štvorkoliek môžeme spomenúť inovovanú TGB Blade 1000, či novinku Access Shade 850. Nebudú chýbať ani side by side – elektrický Linhai E-UTV LH50, či pracant Arctic Cat HDX 700 vo verzii Hunting Edition. Významnou časťou ponuky ASP Group sú prilby značky LS2. V tomto segmente budete môcť obdivovať predovšetkým novinky – offroadovú LS2 MX470 Subverter, či vyklápačky LS2 FF399 Valiant, FF313 Vortex a FF324 Metro Evo. Stánok ASP Group nájdete medzi halami B1 a B2, v časti nazvanej B-stred.

asp-access.jpg
asp-arctic.jpg

SPRIEVODNÝ PROGRAM

Neoddeliteľnou súčasťou výstavy MOTOCYKEL je už dlhé roky aj výstava a súťaž CUSTOM OF SLOVAKIA – jedinečná prehliadka tuningu a motocyklov stavaných na zákazku. Výstava CUSTOM OF SLOVAKIA bude umiestnená v nových väčších priestoroch haly A1, bude sprevádzaná zaujímavým sprievodným programom s módnymi prehliadkami, zvukovou a svetelnou show. Súčasťou prezentácie bude aj Slovenská národná tetovacia výstava, kde pod jednou strechou budú pôsobiť tetovacie špičky z celého Slovenska. Táto výstava bude spojená aj so súťažou o najzaujímavejšie tetovanie. Ďalší sprievodný program je pre návštevníkov pripravený pred halou A. Zavíta sem napríklad špičkový stuntrider Adam „Special" Peschel so svojim tímom Special brothers, ktorí predvedú adrenalínovú šou na motorkách, ale aj na štvorkolkách. V piatok popoludní a v sobotu po celý deň môžete obdivovať aj ukážky trialistu Vladimíra Kothaya a mladých detských nádejí. Počas celej výstavy bude pred halou umiestnený sprievodný kamión promotéra šampionátu cestných pretekov mládeže – Scooter Sport Racing Team, pred ktorým budú vystavené motocykle Motoakadémie SMF. Návštevníci budú mať možnosť nielen obdivovať, ale aj zajazdiť si. V testovacom centre pred halou A budú pripravené nielen skútre, ale aj motocykle.

dsc4599.JPG
dsc4607.JPG
dsc4679.JPG
dsc4744.JPG

Neoddeliteľnou súčasťou výstavy Motocykel sú samozrejme krásne hostesky. Vystavovatelia sa predháňajú v tom, ktoré kočky viac zaujmú a návštevníci už len obdivujú a obdivujú...

TU SI POZRITE, aké hostesky ste mohli vidieť na minulom ročníku výstavy...


Buďte s nami v kontakte

Komentáre