MotoGP 2016 - VC Aragon

Pretek v španielskom Aragone priniesol niekoľko zvratov vo vedení, keď sa na prvej pozícii vystriedali Viňales, Rossi aj Marquez.

MotoGP 2016 - VC Aragon

Hneď v prvej pravotočivej došlo k pretláčaniu o prvú pozíciu medzi Marquezom a Lorenzom až komentátori začali rozoberať konšpiráciu o tom, či je Lorenzo ochotný pomôcť Rossimu k zisku titulu. Súboj využil vtedy tretí Viňales a razom sa ujal vedenia. Ešte počas prvého kola sa poradie vo vedení menilo dva krát, keď sa ho na chvíľku ujal Marquez a vzápätí opäť Viňales.

5ng3115galleryfulltoplg.jpg

Vedúca štvorica – Viňales, Lorenzo, Marquez, Rossi zvyšovali svoj náskok pred ostatkom poľa a zvádzali súboje medzi sebou až do predposledného kola. V druhom išiel pre vedúceho Viňalesa Marc. Ten však musel čeliť podkĺznutiu predného kolesa a z vedenia bolo razom piate miesto.

46valentinorossiita99jorgelorenzoespgp1379galleryfulltopfullscreen.jpg

Poradie Viňales, Lorenzo, Rossi, Dovizioso, Marquez si neuchovalo trvácnosť ani jedno kolo, keď na druhej pozícii nahradil Lorenza Rossi a Doviziosa odsunul na piate Marquez vracajúci sa do hry, ktorý si následne poradil aj s Lorenzom. V polovici preteku uzrel lesk zlatej aj Rossi striedajúci vo vedení Viňalesa, lenže to sa už zozadu blížil rozbehnutý Marquez a po chybe Maverica poľahky dostal druhé miesto.
46valentinorossiita93marcmarquezespgp1784galleryfulltopfullscreen.jpg

Marc Marquez predbehol Valentina dvanásť kôl pred koncom a jemu začal stíhať aj Lorenzo s Viňalesom hneď chrbtom. Keby išlo všetko hladko, Rossi by pravdepodobne skončil mimo bedne a Suzuki by sa dostala minimálne na tretie miesto, lenže Viňales opäť chyboval, šesť kôl pred koncom vyšiel mimo trať a 1,8 sekundy bola už prílišná strata na to, aby sa zapojil do boja o pohár.
46valentinorossiita93marcmarquezespgp1856galleryfulltopfullscreen.jpg

Prvú pozíciu v preteku mal Marc už istú, druhá bola otázna. Lorenzo dotiahol Rossiho, prešiel na druhé miesto a my sme čakali, či mu to Valentino vráti. Pokus prišiel dve kolá pred koncom, nedobrzdil a vyšiel mimo trať. Bolo rozhodnuté. Prvý v Španielsku skončil Marquez, druhý Lorenzo a tretí Rossi. Na piatu priečku priviezol svoju Hondu Cal Crutchlow, ktorému druhá polovica sezóny vychádza lepšie než tá prvá.


V celkovom poradí zvyšuje svoj náskok na 52 bodov pred Rossim Marc Marquez, tretí je stále Lorenzo, ktorého méta v tomto roku je už len odsunúť Valentina na tretiu pozíciu.

Buďte s nami v kontakte

Prečítajte si aj...

MotoGP 2016 - VC Malajzie

MotoGP 2016 - VC Malajzie

30.10.2016
Autor: Beal
MotoGP 2016 VC Austrálie

MotoGP 2016 VC Austrálie

23.10.2016
Autor: Beal
MotoGP 2016 - VC Japonska

MotoGP 2016 - VC Japonska

16.10.2016
Autor: Beal
MotoGP 2016 - VC San Marína

MotoGP 2016 - VC San Marína

12.9.2016
Autor: Beal

Komentáre