MotoGP 2016 - VC Malajzie

Iannone sa vracia! Marc z toho dostal črevnú virózu. Cal ľahol. Potom aj Marc. A teraz hádajte. Kedy išiel dole Iannone?

MotoGP 2016 - VC Malajzie

Predposledný pretek sezóny rozhodol už aj o druhom mieste v celkovom poradí. Na mokrej trati sa Rossimu podarilo odskočiť tretiemu Lorenzovi na rozdiel 28 bodov, ktoré v poslednom preteku už Španiel nebude mať šancu stiahnuť.

Štart bol pre hustý dážď odložený. Podmienky priali najmä Rossimu v jeho ceste za druhým miestom v celkovom poradí šampionátu, pretože ako vieme, na vode mu to ide lepšie než Lorenzovi, hoci dnes aj on skončil na bedni. Koniec koncov, do preteku odštartoval najlepšie, keď v prvej zákrute viedol.

jorgelorenzogalleryfulltopfullscreen.jpg

Potom viedol pretek Marquez, chvíľku Rossi a o slovo sa hlásil aj navrátilec Iannone, ktorý ako povedal, už sa na to nemohol pozerať v televízore. Tento taliansky kat je zárukou žalúdočných nepokojov tak u jazdcov na dráhe ako v radoch fanúšikov. Viete, že padne. Otázne je kedy a koho ešte zoberie.

andreaiannonegalleryfulltoplg.jpg

V čele preteku sa utvorila skupina s Iannonem na čele, druhý Rossi potom Dovizioso, Marquez a Lorenzo, ktorý sa snažil ale nedokázal držať tempo. Boli sme svedkami bitky o prvé miesto medzi Rossim a Iannonem, niekoľkokrát si vymenili pozície, občas celkom tvrdo až napokon dokázal Valentino poslať bowlingovú guľu za seba a mierne mu odskočiť.

Pokoj v duši netrval večne. Iannone sa bil so svojou Ducnou sťa pomätený, už v treťom kole preteku som si zapísal poznámku, že jeho motorka je veľmi nekľudná. Jemu to však nevadilo, ďalej duril stroj vpred, obehol Rossiho a opäť nabral do svojich obrovských krídel čerstvý vietor. Sotva žmurkol a už mu stádo poníkov znovu pridúšala M1tka litrami vody. Pridal sa aj Dovizioso. To už bolo priveľa aj na Iannoneho. Z prvého na tretie, to radšej zomrieť, povedal si Andrea a vzápätí sa zrakvil.

Hodno spomenúť, že ešte pre Iannonem pochoval svoje šance na úspech Cal Crutchlow a krátko potom tiež Marquez. Vodný prepadák Lorenzo sa tak razom stal megahitom, jeho opatrná jazda sa mu začala vyplácať, očkom žmurkol na kamoša v štrku a razom bol tretí.

Dianie na pódiu sa ukludnilo. Zlý vlk sa skántril sám a Karkulka síce pokračovala lesom, ale jej poničený košíček už nedokázal poňať plný počet bodov. Tretie miesto mal viac menej isté Lorenzo, súboj sme čakali ešte o to prvé. Doviciozo stúpal Rossimu na otlaky a cieľ bol vzdialený ešte v nedohľadne.

1488229113075885792725853619789026971721183o.jpg

Pri nájazde do prvej pravej po cieľovke päť kôl pred koncom nepomohli talizmany, nálepky psov ani korytnačiek, kúzla, čary, odvar z Babského ucha ani žlté čiapky a fejsbúkové lajky. Nič z toho neskracuje Yamahe brzdnú dráhu. Rossi bol dlhý a Dovi potrestal chybu. Cazzo! (preložené cez transaltor) Ozvalo sa z kostolnej veže v Tavulli, keď zvonár pustil lano a pobral sa dolu schodmi. Dnes z fušky nebude nič.

V celkovom poradí sa toho už moc nestane. Marquez je neohrozene prvý, Rossi má isté druhé miesto. Jedine, ak by ešte povystrájal na treťom Viňales.

foto: motogp.com, valentino rossi fanclub









Buďte s nami v kontakte

Prečítajte si aj...

Komentáre