MotoGP 2016 - ​VC Rakúska

Ducati konečne premenili snahu v dvojitý úspech. Zvyšok sveta veľké divadlo nepredviedol.

MotoGP 2016 - ​VC Rakúska

Našťastie má každý pretek štart. V Rakúsku to bola jediná prehliadka deja z celého preteku. V prvej lajne stáli Iannone, Rossi, Dovizioso, druhú začínal Lorenzo, Marquez až piaty po škaredom sobotnom páde a vedľa neho na šiestej pozícii Maveric Viňales.


Farebné pole jazdcov sa pohlo vpred, dobre potiahol Lorenzo, Rossi aj obe Ducati pre ktoré to v úvodných chvíľach znamenalo vedenie preteku so strojom Iannoneho. Ešte počas prvého kola sa Rossi dostal na druhé a o pár zákrut až do vedenia preteku. Pozoruhodnejšia sa zdala v úvodných kolách rýchlosť Yamahy, ktorá na cieľovej rovinke konkurovala Ducati, no prišli ďalšie kolá a museli sme sa zmieriť s tým, že sa nám to naozaj iba zdalo.

gp0531galleryfulltopfullscreen.jpg
gp0559galleryfulltopfullscreen.jpg
04andreadoviziosoita29andreaiannoneita46valentinorossiita99jorgelorenzoespgp0881galleryfulltopfullscreen.jpg

Prvých päť kôl sa jazdci ešte ako tak striedali a zvádzali súboje, sem tam vstúpil do deja aj Marc Marquez bojujúci so svojou Hondou na piatej pozícii. Postupom kôl a času dve Ducati odskočili dvom Yamahám a tie nestíhal Marc prenasledovať. Nádeje na zlatú padli tak v tábore fanúšikov Lorenza ako aj u žltých Rossiho. Iskierka nádeje tlela jedine v konšpiračnej teórii, kde sa Dovizioso dostane do vedenia, Iannone to nervovo neustojí a pri pokuse o návrat na prvé spôsobí pád oboch Ducati.
04andreadoviziosoita29andreaiannoneitagp1276galleryfulltopfullscreen.jpg

Scenár sa mohol naplniť. Dovi sa dostal pred Iannoneho, no ten ho poslal späť za seba bez kontaktov i ohrozenia a viac menej bez ďalších súbojov dotiahol svoju Ducati do cieľa ako prvý. Druhý preletel cieľom Dovizioso na druhej Ducati a u červených mohla začať oslava.
gp1574galleryfulltopfullscreen.jpg
5ng7691galleryfulltopfullscreen.jpg
5ng8358galleryfulltopfullscreen.jpg

Žltí listovali v životopisnej knihe Rossiho, kde opisuje útoky na prvú priečku v poslednom kole. Prvá to už nebude, ale aspoň Lorenza by mohol potrápiť, dúfali všetci. Nestalo sa. Bez náznaku súboja a hrotenia situácie to Rossi nechal na istotu a prišiel si po zemiakovú. Jorge Lorenzo sa tak dostal na tretie miesto stupňov víťazov a v celkovom poradí je stále na druhej priečke za Marcom Marquezom, ktorého náskok 43 bodov môže zmazať už iba veľká dávka smoly alebo nedajboh zranenie.

Buďte s nami v kontakte

Prečítajte si aj...

Komentáre