MotoGP 2017 - VC Ameriky

Hondy naskočili na vlak víťazstiev, celkové poradie však po včerajšku vedie Rossi aj napriek penalizácii v preteku.

MotoGP 2017 - VC Ameriky

Štart najlepšie zvládol Dani Pedrosa a začal pretek viesť, druhý bol Marc Marquez sledovaný duom od Yamahy a od minulej jesene videl z blízka medajlovú pozíciu aj Lorenzo na Ducati, ktorému sa podarilo chytiť piate miesto vo vláčiku.

Jorge v prvom kole dokázal pozlostiť Viňalesa, vymenili si poradie, Maveric mu to vrátil a to bol koniec vystúpenia Ducati v prvej päťke, pretože Lorenzo zvyšok preteku už na vedúcu skupinu strácal a napokon skončil deviaty.
Diváci boli zvedaví najmä na súboj Viňales – Marquez. Marc túto sezónu nezačal dobre no jeho obľúbená trať bola ideálny miestom na rozohnanie chmár, naproti tomu Viňales mal možnosť zasadiť ťažký úder Honde víťazstvom. Žiaľ, zo súboja nič nebolo, Viňales si po páde odniesol z Ameriky nulu.

copy_26danipedrosaesp46valentinorossiita93marcmarquezespbl129440galleryfulltopfullscreen.jpg
getfileattachment0galleryfulltopfullscreen.jpg
lg57503galleryfulltopfullscreen.jpg

Pár zaujímavých okamihov sa udialo aj v strede preteku. Marc sa nakrátko chopil vedenia no Pedrosa sa dokázal vrátiť späť. Štvrtý Zarco si vyšliapol na Rossiho, prišlo k strkanici, Rossi vypustil zákrutu, čím si skrátil trať a hneď bol opäť tesne za Hondami. Tento kúsok ho stál penalizáciu 0,3 sekundy, ktorú mu však nikto nedokázal signalizovať a bolo teda otázne, či odskočí Zarcovi o viac ako 0,3 sekundy, aby po prejazde cieľom nepadol o pozíciu nižšie.

getfileattachment50galleryfulltopfullscreen.jpg

Šesť kôl pred koncom prešiel do vedenia Marquez, nasadil svoje vražebné tempo a jeho nástup vyzeral ako štart vesmírnej lode Enterprise. To Dani vyzeral úplne opačne. Jeho Honda zožrala pravú stranu prednej pneumatiky a teraz sa chystal zožrať Rossi aj jeho. Každou minútou bol bližšie až napokon posunul Yamahu na druhé miesto a nič na tom nezmenila ani penalizácia.

46valentinorossiitabl127570galleryfulltoplg.jpg
46valentinorossiitabl13532galleryfulltoplg.jpg
bl13348galleryfulltoplg.jpg


Z Austinu si 25 bodov za prvé miesto odniesol Marc Marquez, druhý Valentino sa v celkovom poradí vyšplhal na prvé miesto a tretí v Amerika prešiel cieľom Dani Pedrosa. Najlepším netovárenským jazdcom bol Cal Crutchlov, ten prešiel cieľom štvrtý pred Zarcom.

Celkové poradie
1. Valentino Rossi 56 bodov
2. Maveric Viňales 50 bodov
3. Marc Marquez 38 bodov

93marcmarquezespbl13547galleryfulltoplg.jpg
93marcmarquezespbl13258galleryfulltoplg.jpg
getfileattachment50galleryfulltopfullscreen.jpg

foto: motogp.com

Buďte s nami v kontakte

Prečítajte si aj...

Komentáre