MotoGP 2017 - VC Kataru

Večerný pretek v Katare odštartoval sezónu MotoGP 2017. Po preteku sme nezmúdreli a stále je ťažké určiť víťaza toho ďalšieho.

MotoGP 2017 - VC Kataru

Zápletku do prvého preteku v krajine púští priniesla búrka. Hlboké mláky na dráhe pred kvalifikáciou viedli k rozhodnutiu zrušiť kvalifikáciu. Miesta na štarte sa rozdeľovali podľa časov dosiahnutých v treťom meranom tréningu.


Dážď si vybral prestávku počas nedele a drobné mrholenie sa zjavilo až po skončení preteku Moto2. Situácia sa skomplikovala, ale mláky sa našťastie neobjavili. Štart bol dvakrát odložený no napokon na radosť všetkých fanúšikov pretek ponechali v skrátenej podobe o jedno kolo teda na rovných 20.

qatarmotogptalamonti3786galleryfulltoplg.jpg

Predsezónne testy nám nevedeli dať jednoznačnú odpoveď na otázku, kto je v sezóne 2017 najhorúcejším kandidátom pre zisk titulu majstra sveta a za posledné roky to vyzerá na najvyrovnanejší ročník. V číslach pozitívne vyletel len Maverick Viňales – nováčik v Yamahe, ktorý kolegov riadne vyzvŕtal a aj na štarte si pre seba uchmatol pole position.

Druhým na štarte bol Iannone – v tejto sezóne ide so Suzuki, tretí už stálica prvej rady Marc Marquez. Rossi chytil až desiatu pozíciu v rovnakom rade spolu s Lorenzom – novým jazdcom Ducati.
Štart najlepšie ukontroloval Iannone na Suzuki a začal viesť. Prekvapenie pripravil nováčik v MotoGP Zarco na satelitnej Yamahe, prepracoval sa do čela začal unikať. Kolo čo kolo bol jeho náskok väčší a časy kratšie, ale ani on nedokáže zrýchľovať donekonečna a šesť kôl po štarte padá z prvého miesta.

qatarmotogptalamonti3726galleryfulltoplg.jpg

Prvé miesto po páde Zarca padlo z neba Dovimu, o druhé sa začali naťahovať Marquez s Iannonem. Prvý chcel byť prvý, lebo tak je zvyknutý a Iannone zas nerád vidí niekoho pred sebou. Zbytočným tlačením na pílu priniesol Suzuki nula bodov a rozbitú motorku. To už boli na vedúcej skupine nalepení aj Viňales s Rossim, čo sľubovalo zaujímavých osem kôl.

qatarmotogptalamonti3862galleryfulltoplg.jpg

Prvý cez Marqueza preliezol Maverick a zakrátko ho hodil za chrbát aj Rossi. Marcovi sa nedarilo držať tempo s najrýchlejšími, miesto boja o pozíciu na bedni strážil radšej body za štvrté miesto. Nováčik v Yamahe – Viňales to zobral z opačného konca a vydal sa stíhať prvého Doviziosa na Ducati. Valentino striehol na chybu niektorého z jazdcov pred ním, tá však neprišla a Rossi tri kolá pred koncom ubral z plynu a ustrážil si tretiu pozíciu.

46valentinorossi93marcmarquezesplg55877galleryfulltoplg.jpg

Dovizioso a Viňales si niekoľkokrát prehodili miesto vo vedení. Ducati opäť rýchla na rovinkách a Yamaha zas nabrala vietor do plachiet v zákrutách. Dva kolá pred koncom dokázal Maveric poslať svoju Yamahu do vedenia, ktoré si do konca preteku už ustrážil, druhý cieľom prešiel Dovizioso na Ducati a tretí Valentino Rossi na Yamahe. Hondy prišli na štvrtom mieste Marc Marquez a piaty Dani Pedrosa.

kndawgtjkzs9e52uqkc55ft2eldgibjoq4semslvgfurujwjuqfd99shgjbp0ptjvcgmn7belcgow4626h2092galleryfulltopfullscreen.jpg
qatarmotogptalamonti3862galleryfulltoplg.jpg
qatarmotogptalamonti3786galleryfulltoplg.jpg
lq55263galleryfulltopfullscreen.jpg
qatarmotogptalamonti4532galleryfulltoplg.jpg
lq55246galleryfulltopfullscreen.jpg

foto: motogp.com





Buďte s nami v kontakte

Prečítajte si aj...

Komentáre