NA VRCHOLE TRIEDY SKÚTROV

TMAX od Yamahy stál pri zrode kategórie maxiskútrov na prelome tisícročí. Bol jedným z modelov, ktoré prišli s odvážnym spojením praktickosti skútra a výkonu športovej motorky. Odvtedy sa počty predaných kusov TMAX rátajú už v státisícoch a pre výrobcu je to nepochybne veľmi dôležitý model.

NA VRCHOLE TRIEDY SKÚTROV

Modelu, ktorý žne predajné úspechy a vedie rebríčky popularity pochopiteľne venuje výrobca značnú pozornosť a dostávajú sa mu pravidelné inovácie. Posledná modernizácia bola „motivovaná" aj prichádzajúcou normou Euro5, takže najviac sa konštruktéri zamerali na pohonnú jednotku. Zväčšením vŕtania o 2 mm vzrástol zdvihový objem z pôvodných 530 na aktuálnych 562 ccm. Mierne tým narástol aj výkon a krútiaci moment a TMAX teraz dosahuje rovných 35 kW, teda maximum pre kategóriu vodičákov A2. Športový šmrnc, ktorý modelu Tmax nikdy nechýbal, bol umocnený agresívnejšími tvarmi kapotáže. Plasty sú štíhlejšie, dostali viacero hrán a celkovo dynamickejšie tvary.

tmx5.jpg
tmx6.jpg
tmx4.jpg
tmx3.jpg

Smerovky integrované v bočných paneloch sú vďaka technológii LED teraz štíhlejšie a oveľa decentnejšie. Pri úprave tvarov kapotáže mysleli dizajnéri aj na praktickú stránku a nášľapné plochy sú tvarované tak, aby uľahčovali nastupovanie a vystupovanie oboch členov posádky. Praktickosť a užívateľský komfort skútra zvyšuje aj slušne veľký osvetlený batožinový priestor pod sedadlom, či „bezkľúčové" ovládanie štartovania, ale aj zamykania skútra. Pribudol šikovný detail, ktorý sa nielen na skútroch, ale ani vo svete motocyklov zatiaľ asi ani neobjavil – zamykateľný hlavný stojan. Keď ho vo vysunutej polohe zamknete, bude manipulácia s vozidlom pre prípadného zlodeja podstatne ťažšia. Náročnejší zákazníci môžu siahnuť po vyšperkovanej verzii TMAX Tech MAX. K základnej výbave v tomto prípade pribúda elektronicky nastaviteľný plexištít, vyhrievané rukoväte a sedadlo, tempomat, ale aj možnosť spárovania vozidla so smartfónom vďaka systému My TMAX Connect.

Kompletnú ponuku motocyklov Yamaha nájdete na www.yamahapb.sk


Buďte s nami v kontakte

Prečítajte si aj...

Komentáre