Nová kniha "Športové motocykle TATRAN"

Najnovšia – piata kniha zo série Motocykle Považských strojární predstavuje ojedinelý príbeh úspešných slovenských drahokamov na dvoch kolesách z prototypovej dielne a konštrukcií vývoja športových motocyklov TATRAN.

Nová kniha

V sérii športových podnikov sa zoznámite s postupným vývojom rýchlostných, ale hlavne súťažných motocyklov TATRAN, aby vtedy, keď posledné dosiahnu maximálnu technickú úroveň, bol ich osud v roku 1982 násilne ukončený. Športové Tatrany si zaslúžia takéto prirovnanie hlavne pre svoju vzácnosť, a to z dôvodu výroby len veľmi malého počtu strojov. Tatrany boli kusovo zhotovené špeciály pre tie najťažšie prevádzkové podmienky. Preto sa im dostalo časom všetko najlepšie z techniky a komponentov, ktoré sme vtedy poznali a boli dostupné.

Zo skromných počiatkov sa Tatrany vypracovali medzi svetovú „špicu", hlavne v súťažnom športe. Dnes ho voláme Enduro. Kniha vás zoznámi s históriou aj tých najstarších čias u nás – v Považskej Bystrici. Autentické svedectvá bývalých jazdcov, konštruktérov a mechanikov športového oddelenia sú vzácnou súčasťou tejto publikácie. Veľká pozornosť je venovaná vrcholovému motocyklovému športu v Považskej Bystrici, aj zo zákulisia z pohľadu prípravy traťovou skupinou, v podobe Majstrovstiev republiky, Európy, sveta, ale aj štyroch Medzinárodných šesťdenných motocyklových súťaží.

Monografia v limitovanom náklade 300 ks na 400 stranách v sebe ukrýva akoby 3 dopĺňajúce sa publikácie – súťažné Tatrany, rýchlostné Tatrany a motocyklový šport.

Cena: 38 € / 1 000 Kč

Novú knihu, ale aj predchádzajúce publikácie si môžete objednať po kliknutí sem.

Buďte s nami v kontakte

Prečítajte si aj...

Komentáre