Nové offroad modely GasGas 2021

Španielsky GasGas pod krídlami KTM konečne predstavil svoju prvú novodobú generáciu enduro a motokrosových modelov, ktoré sú postavené na spoločnom koncernovom základe.

Nové offroad modely GasGas 2021

Odvtedy, čo sa GasGas stal súčasťou koncernu KTM, prešiel presne jeden rok. A to je ten najsprávnejší čas na to, aby značka predstavila svoju novodobú generáciu offroad modelov pre rok 2021. Všetci mali tušáka, že to bude KTM v červenom a tak sa aj stalo! Čo je vlastne veľmi pozitívna správa, pretože postaviť novú motorku na základe najlepších enduro a motokrosových motoriek na trhu jednoducho nemôže dopadnúť zle. Pri každom z modelov je na prvý pohľad vidieť techniku, ktorú zdieľajú offroad motocykle KTM a Husqvarna, no GasGas ju dizajnovo servíruje v novom extra červenom poňatí. A továreň nám rovno na rok 2021 naservírovala poriadne širokú paletu 19-tich motocyklov.

gasgas-2021-2.jpg

Enduro GasGas

GasGas mal vo svete v endure dobré meno a celkom širokú jazdeckú skupinu, aj keď k nám sa už pár rokov značka vôbec nedovážala. Enduráci sa môžu tešiť na prvé modely, ktoré sú dostupné už teraz na jeseň. Konkrétne sú to dvojtaktné modely EC 250 a EC 300 so vstrekovaním paliva a oleja. A štvortakty EC 250F a EC 350F, pričom profi jazdci s chuťou jazdiť na 450-tke budú musieť stále navštevovať predajcov KTM alebo Husqvarna, GasGas enduro 450-tku zatiaľ nebude ponúkať. Na prvý pohľad Gasíky používajú prepákovanie na zadnej vidlici namiesto pevného uchytenia tlmiča (PDS) ako u KTM, používajú jemne pozmenené komponenty, aby mohla byť dosiahnutá najvýhodnejšia cena v hierarchii koncernu, kde Husqvarna je tá najdrahšia, najlepšie vybavená značka, KTM zlatý stred a GasGas dostupnejší základ. Aj keď o low-cost KTM nemôžeme vôbec hovoriť, pretože aj všetky modely GasGas používajú hydraulickú spojku či elektrický štartér a pruženie WP XPLOR / WP XACT.

gasgas-2021-5.jpg
gasgas-2021-4.jpg

GaGas motokros

GasGas pod španielskym vedením nebol v motokrose veľmi aktívnou značkou, no všetko je teraz úplne inak. Červené motokrosy budú v roku 2021 súťažiť v šampionáte AMA Supercross a Pro Motocross s novým tímom Troy Lee Designs Red Bull GASGAS Factory Racing Team. A to rovno v obidvoch triedach, pretože GasGas má odteraz ponuke štvortaktnú 250-tku MC 250F aj štyristopäťdesiatku MC 450F. Tristopäťdesiatka všam v portfóliu nie je. Naopak deti a juniori sa môžu z GasGasu vytešovať naplno, pretože je pre nich pripravená malá MC 50, MC 65, MC 85 i MC 125. A dokonca aj malá elektrická MC-E5.

gasgas-2021-3.jpg
gasgas-2021-6.jpg


Buďte s nami v kontakte

Prečítajte si aj...

Komentáre