Novinka SEGWAY v APC Bardejov

Predajňu APC v Bardejove sme vám už na stránkach Sveta motocyklov predstavovali, sortiment značiek motocyklov, skútrov, či štvorkoliek má skutočne široký a na svoje si príde naozaj každý. Neznamená to však, že by v ponuke nepribúdali novinky. Najčerstvejším prírastkom je nová značka Segway.

Novinka SEGWAY v APC Bardejov

Segway Powersports je síce horúcou novinkou na trhu štvorkoliek a side by side, ale ak sa vám názov Segway zdá povedomý, nemýlite sa. Už pred mnohými rokmi prišli s revolučnými balančnými „dvojkolkami", ktoré sa veľmi rýchlo stali hitom. Nastal čas rozšíriť sortiment o štvorkolesové stroje. Segway Powersports prináša hneď trojicu modelov, ktoré pokrývajú všetky tri kategórie – klasické štvorkolky, pracovné UTV, aj športové side by side. Značku Segway Powersports má v APC showroome na starosti Peter, ktorého sme sa pýtali na podrobnosti.

hy6a5174.JPG

Peter, odkedy pracuješ v APC showroome?

V APC pracujem od roku 2017. Mám na starosti všetky kategórie ATV a UTV strojov, teda doteraz predovšetkým značku Polaris. Aktuálne k nim pribudla nová značka Segway a máme tiež nejaké novinky z portfólia ASP GROUP.

img1964.jpg

Skúste nám predstaviť značku Segway, čím je táto značka odlišná v porovnaní s ostatnými?

Segway za posledných 20 rokov vytvoril veľmi inovatívne a špičkové produkty, ktoré doslova zmenili svet. Dnes je Segway jedna z popredných svetových technologických firiem a je súčasťou veľkej investičnej skupiny Sequoia Capital, do ktorej patria okrem iného ďalšie veľké značky ako Ford, BMW, GM, Ferrari, SEAT, Intel, Google, Amazon a ďalšie. Jej inovatívny prístup a prelomové technológie pri vývoji efektívnejších vysokovýkonných pohonných jednotiek tak viedli k vytvoreniu samostatnej divízie Segway Technology Co., Ltd na výskum, vývoj, výrobu a predaj vozidiel kategórie offroad - štvorkoliek, SSV a UTV.

hy6a5681.JPG

Vo vývojových a testovacích centrách v USA vznikli nové terénne stroje Segway, ktoré prinášajú do sveta offroadu nové trendy a hlavne prevratnú technológiu hybridného pohonu a prepojenie stroja s mobilnou IOV aplikáciou. Cieľom terénnych strojov Segway je priniesť užívateľom viac radosti z jazdy, pocit kvality a vysokú pridanú hodnotu.

Na čo sa od značky Segway môžeme tešiť najbližšie?

Terénne stroje Segway budú prichádzať na trh postupne. Pre prvé zoznámenie sa so značkou Segway budú predstavené modely so spaľovacím motorom.

spodna-foto.jpg

Čo konkrétne? Aké modely budú v ponuke?

Čo sa týka klasických štvorkoliek, ponuka začína pri modeli AT6S, je to štandardná krátka verzia štvorkolky. Nasleduje model AT6L, s rovnako príťažlivým, moderným dizajnom, no s väčšou dĺžkou podvozku, ktorá zabezpečí viac priestoru a viac komfortu aj pre dvojčlennú posádku. Pre ešte náročnejších nasleduje AT6L LIMITED – štvorkolka nabitá modernými technológiami – predovšetkým konektivitou, ktorá umožní prostredníctvom aplikácie ovládanie rôznych funkcií. Vrcholom ponuky potom bude AT10, aktuálne najsilnejšia štvorkolka na trhu, ktorej takisto nechýba predĺžený podvozok, moderná elektronika s konektivitou a predovšetkým brutálny výkon. Koncom roka potom prídu aj hybridné verzie AT6 Hybrid, UTV Fugleman Hybrid a SSV Hybrid.

atv-snarler-600gs.jpg
segway-fugleman.jpg
segway-villain-1000.jpg

Pre akých zákazníkov sú určené stroje značky Segway?

Štvorkolky Segway sú technologicky pokročilé americké terénne stroje, ktoré určite oslovia všetkých nadšencov inovatívnych technológií zo sveta off-roadu. Sú určené pre uspokojenie potrieb náročných užívateľov, ktorí ocenia vyspelú techniku. Hybridný platforma PHP, ktorá čaká budúceho majiteľa u štvorkolky Segway AT6 L Hybrid, bude veľkým prekvapením a to vďaka hybridnému režimu s kombinovaným výkonom až 86 k a krútiacim momentom 96Nm.

Okrem klasických štvorkoliek ponúka Segway aj side by si side, na čo sa môžeme tešiť v tomto segmente?

Presne tak, nechýbajú ani side by side a to hneď v niekoľkých verziách. Predovšetkým tu máme dva modelové rady. Séria Fugleman sú univerzálne terénne vozidlá, ktoré sú určené primárne pre pracovné nasadenie do záhrad, fariem, horských hotelov, lesov, komunálnych služieb, poľnohospodárstva, ale aj k lovu či do stavebníctva. Ich veľkou výhodou, okrem úžitkovosti, je aj extrémne silný motor (86, 107 a 181 k), ktorý dokáže zabezpečiť trojčlennej posádke veľmi dynamickú jazdu. Potom sú tu športovo ladené side-by-side s názvom Villain. Aj tu sa okrem klasiky so spaľovacím motorom SX10 pripravuje aj hybridná verzia SX10H. S najväčším výkonom a najvyšším krútiacim momentom vo svojej triede sú modely Villain zamerané na rýchlosť, dobrodružstvo, pretekanie, adrenalín... Hybridná pohonná jednotka z Villlain SX10H je úplne jedinečná. Pohon obstaráva iba elektromotor, teda spaľovací motor nepoháňa kolesá, slúži len ako dodávateľ elektrickej energie. Okrem iného to znamená aj úplnu absenciu variátora. Brutálny výkon 195 k a krútiaci moment 250 Nm hovoria jasnou rečou.

Ako to bude vyzerať so záručným a pozáručným servisom?

Ako už bolo povedané, cieľom Segway divízie Powersports je ponúknuť svojmu užívateľovi vysokú pridanú hodnotu. Okrem špičkovej výbavy a mobilnej aplikácie bude na štvorkolky poskytovaná 5 ročná záruka. Kupujúci sa pri kúpe svojho nového vozidla dozvie, v akých intervaloch a ako majú prebiehať záručné servisné prehliadky a čo je potrebné dodržiavať pri starostlivosti o štvorkolku. Ako pri každej inej štvorkolke, aj tu platí, že pravidelným servisom posúvate limity jej životnosti.


VIAC O ALFA PRO CONCEPT nájdete na www.apcshop.eu.
Pozrite si tiež FACEBOOK a INSTAGRAM.


Kontakt:

ALFA PRO CONCEPT, s. r. o.

Duklianska 4340,

085 01 Bardejov


Polaris, Segway:

Peter 0918 678 678


Kawasaki, Benelli a skútre Peugeot:

Patrik 0903 621 978




Buďte s nami v kontakte

Komentáre