Nový Triumph Tiger 1200 už je na ceste

Nový Tiger 1200 už sa vezie! Po desiatich rokoch od predstavenia aktuálnej generácie modelu Tiger 1200 nám Triumph konečne oznámil výmenu na tróne. Podľa obrázkov prvého prototypu to vyzerá minimálne na kompletne nový podvozok a dizajn.

Nový Triumph Tiger 1200 už je na ceste

Aktuálna generácia modelu Tiger 1200 bola predstavená na jeseň 2011 a väčšími či menšími zmenami v priebehu rokov sa vyrábala až dodnes. Základ bol stále rovnaký, no v priebehu rokov sa okrem Euro noriem jemne menil dizajn a hlavne pribúdala elektronická výbava. Teraz po desiatich rokoch to však bude úplne nový Tiger, ktorý sa podľa značky Triumph bude volať Tiger 1200, takže bez nárastu objemu motora.

triumphtiger12000490.jpg

Triumph okrem prvých fotografií testovaného prototypu zatiaľ nezverejnil žiadne ďalšie informácie. No už samotné fotografie dosť napovedajú o novom ráme, ktorý vyzerá viac vhodný aj do terénu, pretože má priskrutkovaný podsedlák. Celá motorka vyzerá byť výrazne odľahčená nielen hmotnostne, ale aj vizuálne - presne toto Tiger 1200 potreboval najviac zo všetkého. Dizajn si berie za príklad nový Tiger 900, takže to celé vyzerá na veľmi podarený upgrade. Už teraz sa nevieme dočkať oficiálneho predstavenia a prvého zvezenia!

triumphtiger12000327.jpg

Buďte s nami v kontakte

Komentáre