Projekt Vyrus Alyen konkuruje Bimote

Vyrus je talianska dielňa s nie práve populárnym menom v súčasnosti. Každopádne vo Vyruse postavili prototyp s označním Alyen, ktorý s jedinečnou prednou nápravou konkuruje Bimote Tesi H2.

Projekt Vyrus Alyen konkuruje Bimote

Konštruktéri z dielne Vyrus nie sú žiadnymi nováčikmi a ich projekt Vyrus 986 M2 pred pár rokmi obdivoval celý svet. Pri novom projekte však Vyrus namiesto motora z tuctovej CBR600RR použili oveľa exkluzívnejšiu pohonnú jednotku. Konkrétne dvojvalec z Ducati Panigale 1299. Motor s objemom 1285 ccm je naladený na viac ako 200 koní. A to je tá najviac sériová vec, akú na modeli Alyen nájdete. Rám je karbónový a z ľahučkého karbónu sú aj kolesá a kapoty.

vyrus-alyen-1.jpg

vyrus-alyen-7.jpg
vyrus-alyen-6.jpg

Najzaujímavejšie zo všetkého je však technické riešenie podvozku v štýle značky Bimota. Zadné koleso je uchytené na jednoramennej kyvke a predné koleso na špeciálnom odpruženom kyvnom ramene. Cena ani dostupnosť zatiaľ neboli zverejnené, no pri takýchto technických riešeniach môže byť cena pokojne viac ako 40.000 eur - predchádzajúci model 986 M2 stál rovnako neskromných 38.000 eur.

vyrus-alyen-4.jpg
vyrus-alyen-5.jpg

Buďte s nami v kontakte

Prečítajte si aj...

Komentáre