RED BULL GET ON TOP 2018: PRVÉ DVOJNÁSOBNÉ PRVENSTVO

Zdá sa vám nadpis trochu zamotaný? Tak trochu „zamotaný" a hlavne neuveriteľne napínavý bol aj tohtoročný RED BULL GET ON TOP.

RED BULL GET ON TOP 2018: PRVÉ DVOJNÁSOBNÉ PRVENSTVO

Boj s gravitáciou a drsnou konkurenciou ešte pritvrdilo aj počasie. V nedeľu sa v Porúbke pri Žiline odjazdili tie najtesnejšie duely a to najnapínavejšie finále v histórii nekompromisne vertikálneho duelu Red Bull Get on Top.

filip-nagy-red-bull-media-house-nedela-2.jpg
Víkend v Porúbke bol taký akčný a taký premenlivý, že naň budú pretekári aj diváci ešte dlho spomínať. Z búrky do slnečného dňa, z prašnej trate do zablateného terénu, z úplného bezvetria do veľkého vetriska. Z jedného duelu do ďalšieho. Zo 155 jazdcov na 64. Až do veľkého finále. Víťaz Red Bull Get on Top z roku 2016 Thomas Hostinský a víťaz z roku 2017 David Cyprián sa postavili proti sebe v najnapínavejšom finále aké Porúbka zažila a videla. Ich prvá finálová jazda bola taká vyrovnaná, že obaja skončili s rovnakým výsledkom na stotinu sekundy. Preto prišli ďalšie dve jazdy, ktoré dav divákov vyhecovali k poriadnemu fandeniu a vytvoreniu neskutočnej atmosféry. Kráľom extrémnych pretekov sa nakoniec stal slovenský jazdec Thomas Hostinský: „Minulý rok som to trochu pokazil v kvalifikácii, toto bola odveta. Zo začiatku som bol veľmi nervózny a neveril som si. Potom som si však povedal, že to musím dať, že na to mám. Dal som do toho skutočne všetko a vyšlo to!" Thomas sa tak stal zatiaľ jediným jazdcom, ktorému sa podarilo vybojovať víťazstvo na Red Bull Get On Top až dvakrát.
richard-domos-red-bull-media-house-nedela-2.JPG
Českej rakete Davidovi Cypriánovi to ušlo iba o chlp a obsadil druhé miesto, tretí skončil Slovák Ján Vaško.
jan-kasl-red-bull-media-house-nedela.jpg
richard-domos-red-bull-media-house-nedela-1.JPG
Na ženskom poli sa opäť darilo Katke Juríčkovej. Tá sa akcie zúčastnila už tretíkrát a ako jediná žena sa na tomto ročníku dostala medzi 64 najlepších: „Bolo to oveľa ťažšie ako po minulé roky, hlavne ten endurocrossový úsek. Trocha ma mrzí, že som to nevyšla až úplne hore, lebo mi vážne chýbal iba kúsok." Katka je na zmiešané preteky zvyknutá, ale chlapi to vraj niekedy vnímajú inak: „Oni sa vždy boja, keď ide s nimi baba, nechcú skončiť za mnou."

Diváci v Porúbke zažili neuveriteľne napínavú atmosféru Red Bull Get On Top 2018. Ak ste medzi nimi chýbali, sledujte web redbull.sk/getontop a Facebook. Tie najlepšie momenty budú zachytené vo fotogalériách a vo videách priamo z trate.

Foto: Jan Kasl, Filip Nagy, Richard Domos / Red Bull Media House




Buďte s nami v kontakte

Komentáre