Red Bull Get on Top už tento víkend.

Legendárny a nekompromisne vertikálny súboj na motorkách, Red Bull Get on Top, sa vracia po trinástich rokoch, aby nielen jazdcom, ale aj divákom, priniesol poriadnu dávku adrenalínu. Na kopci v Porúbke pri Žiline sa už túto sobotu, 24. septembra 2016 ukáže, kto má natrénované, kto zvolil najlepšiu techniku, a či diváci budú odchádzať so spadnutou sánkou.

Red Bull Get on Top už tento víkend.

Náš úspešný dakarista, Štefan Svitko, si už podujatie zaradil do svojho nabitého kalendára a tréning na strmých svahoch rozhodne nezanedbáva. Na štarte sa stretnú profesionáli aj začiatočníci, mladá krv a starí klasici, úspešní jazdci, ale aj neznáme talenty. Prihlásiť sa môžu pretekári s motokrosovou alebo enduro motorkou a to bez obmedzenia objemových kubatúr. Bude to súboj jazdec vs kopec, ale zároveň aj jazdec vs jazdec. Vo vynovenej verzii totiž nestačí poraziť iba gravitáciu. Porúbka zažije celosvetovú premiéru konceptu dual up-hill, ktorý na štartovú líniu proti sebe postaví dvoch pretekárov.

Na štarte sa očakáva 140 statočných a tí sa predstavia vo vyraďovacích dueloch. Štartuje sa na rovine, kde budú pripravené umelé prekážky v štýle superendura, vytvorené z dreva alebo kameňov. Na začiatku trate a na úpätí strmého kopca pôjdu jazdci v dvoch paralelných tratiach. Tie sa približne v polovici kopca spoja do jednej, kde sa už pozornosť každého jazdca sústredí na nástrahy terénu, výber najvhodnejšej koľaje, ale aj na prítomnosť súpera.

logo.jpg

Prvé dva ročníky zo začiatku milénia vyhrali českí jazdci Bohumil Poslední v roku 2001 a Milan Baroš v roku 2002, v roku 2003 to bol slovenský pretekár Zlatko Novosád. Aj tento ročník sa bude niesť v znamení dramatických súbojov. Rozhodne každý jeden meter a strmá trať preverí schopnosti všetkých odvážlivcov, domácich aj zahraničných.

Na Red Bull Get on Top si na svoje prídu všetci vyznávači adrenalínu. Či už tí, ktorí sa postavia na štart, alebo tí, ktorí si chcú užiť akčný deň v hľadisku pod traťou. Strmý výjazd, extrémne prekážky, vôňa paliva, jazdecké hviezdy a nádejné talenty, dobrá hudba. A k tomu všetkému si to pod kopcom odparkuje aj legendárna karosa, Red Bull Tour Bus. Na jej streche vystúpi slovenská kapela Billy Barman, ale aj českí punkrockeri Pipes and Pints a nebude chýbať ani after party.

Počas prvých troch ročníkov sa kopec v Porúbke pokoriť nepodarilo. Bránou neprešiel zatiaľ ani jeden jazdec, aj keď niekedy chýbalo iba pár metrov. Bude sa 24. septembra 2016 prepisovať história? To závisí hlavne od všetkých jazdcov, ktorí prijmú výzvu a zaregistrujú sa na http://www.redbull.sk/getontop

Ako vyzeral Red Bull Get on Top prvýkrát na Slovensku? http://win.gs/1ZcS1N3
Facebook event: http://bit.ly/22xcG0a


Buďte s nami v kontakte

Komentáre