Red Bull Hare Scramble ovládol Gomez

Už 23. ročník svetoznámeho extrémneho endura v kameňolome na železnú rudu nad rakúskou dedinkou Eisenerz ovládol Španiel Alfredo Gomez na KTM. Bolo to pre neho premiérové víťazstvo na tomto prestížnom podujatí.

Red Bull Hare Scramble ovládol Gomez

Spočiatku vyzeralo všetko inak. Gomez už pár stoviek metrov po štarte spadol a stratil tak drahocenný čas, ktorý je v úvode po hromadnom štarte určite najdôležitejší. Do vedenia sa dostal jeden z najväčších favoritov Jonny Walker.

p2017061800648news.jpg
Lenže na Erzberg Rodeo sa rozhoduje jednak v úplnom úvode hneď po štarte, kedy je potrebné vybojovať a udržať si popredné priečky, aby vám neskôr neprekážali ďalší jazdci a potom ešte aj v extrémnych terénoch v neskorších pasážach. Jednoducho povedané, prvenstvo po štarte ešte nie je zárukou prvenstva v cieli. To dobre vie aj „starý lišiak" Graham Jarvis, víťaz vlaňajšieho ročníka, ktorý už tradične vyštartoval obozretne a spoliehal sa na svoju vycibrenú techniku jazdy v ťažších sekciách.
p2017061800403news.jpg
Po dobre známom úseku Karl´s Dinner s obrovskými kameňmi sa prepracoval na druhú priečku a tú udržal až do cieľa. Víťaz Alfredo Gomez, ktorý bol pomerne nešťastne vlani až tretí ho predstihol o približne tri a pol minúty.
p2017061800517news.jpg
Krátko po dojazde do cieľa prezradil: „Je to úžasný pocit vyhrať Hare Scramble. Vedel som, že to bude náročné, Erzberg je vždy taký. Snažil som sa na tohtoročné preteky pripraviť najlepšie, ako som vedel. Keď odhliadnem od pádu kúsok po štarte, zvyšok sa pre mňa vyvíjal veľmi dobre. Stratu som rýchlo dohnal a predieral som sa dopredu. Jazdilo sa mi dobre, cítil som sa isto. Veľa náročných pasáží som prešiel bez väčších problémov. Bol to skvelý pocit vyškriabať sa na vrchol posledného veľkého stúpania na prvej priečke. Je to pre mňa najväčšie víťazstvo v kariére." Tretiu priečku vybojoval Američan Cody Webb.

V štvorhodinovom časovom limite dorazilo do cieľa až 25 jazdcov, čo je na pomery pretekov Erzberg Rodeo netradične veľa. Naznačuje to, že trať nebola až taká extrémna, ako napríklad dva roky dozadu.

p2017061800666news.jpg
V spomínanej 25-ke najlepších sa ocitol aj český mladík David Cyprián, ktorý bol na našom „malom slovenskom Erzbergu" – vlaňajšom Red Bull Get on Top v Porúbke pri Žiline len tesne druhý. David je očividne v skvelej forme a na tohtoročnom Red Bull Get on Top v septembri určite zabojuje o najvyššiu priečku.
p2017061800571news.jpg

Foto: Red Bull Content Pool

Buďte s nami v kontakte

Komentáre