Richard Šikyňa bodoval na prvých pretekoch MXGP.

Úvodné podujatie 19 dielneho seriálu „2019 FIM MXGP Motocross World Championship" sa konalo 2.-3.3.2019 na opačnej strane zemegule, v Argentíne na trati v Neuguene. Jediný Slovák v štartovom poli Richard Šikyňa (MX Slovakia) jazdiaci za český tím JD GUNNEX KTM RACING TEAM si na svojej KTM 250SXF hneď v prvých pretekoch vybojoval veľmi cenné dva body za 19. miesto. V druhej jazde prešiel cieľom 21. a len o kúsok mu ušiel ďalší bod a celkové umiestnenie v prvej dvadsiatke. Pre mladého jazdca z Oravy je to však veľmi sľubný začiatok sezóny.

Richard Šikyňa bodoval na prvých pretekoch MXGP.

Richard Šikyňa (#102)

„Po dobrej zimnej príprave bez zranení som sa na tieto preteky veľmi tešil. V sobotu som sa vo voľnom tréningu necítil úplne najlepšie, ale každým ďalším tréningom sa to zlepšovalo. V nedeľnej prvej jazde som nemal dobrý štart. Celú jazdu som bojoval v skupinke s kontaktom na 12. miesto. Ku koncu som urobil pár chýb, cieľom som prešiel 19. a zobral si prvé tohtoročné svetové body. V druhej jazde mi opäť nevyšiel štart. Začiatok jazdy bol dobrý, ale asi v polovici som vypadol z tempa a skončil som21.. So svojim výkonom som celkom spokojný, musím však lepšie zvládať štarty a potom môžem bojovať o vyššie umiestnenia. Viem, že na to mám. Teším sa z prvých dvoch bodov a tiež, že odchádzam domov zdravý a bez zranení. Trať bola dosť nebezpečná a počas pretekov sa mnohí nevyhli škaredým pádom. Chcem poďakovať svojmu tímu a všetkým ľuďom, vďaka ktorým som sa mohol zúčastniť týchto pretekov."

Peter Kolek, manažér MX Slovakia

„Na týchto pretekoch som sa osobne nezúčastnil, ale asi o to viac som bol napätý. Rišo však svoje úvodné vystúpenie na majstrovstvách sveta zvládol veľmi dobre a domov si nesie prvé cenné body. Jeho tvrdá práca a odhodlanie v podmienkach, ktoré mu v tíme JD GUNNEX KTM RACING TEAM vytvorili nepochybne Rišovi prinesie ešte viaceré bodové umiestnenia. Myslím, že sa máme v priebehu sezóny na čo tešiť."

Jiří Jankovský, manažér JD GUNNEX KTM RACING TEAM

„Rišo sa zlepšoval s každým výjazdom na trať. V prvej jazde išiel super a bojoval v skupine, do ktorej patrí. V druhej mal skvelý začiatok, ale zlý štart, ako aj v prvej. Je obrovská škoda, že neudržal Pichona a vypadol tak z prvej dvadsiatky. S Richardovým celkovým vystupovaním na pretekoch som spokojný a uvidíme, ako to pôjde ďalej."




Zdroj: TS MX Slovakia/P. Kolek


Buďte s nami v kontakte

Komentáre