Royal Enfield KX Concept

Indický Royal Enfield si každým rokom dáva čoraz vyššie ciele. Po dvojvalcovej radovej 650-tke chystá veľké véčko s objemom 838 ccm.

Royal Enfield KX Concept

Pripravte sa na to, že ázijské motocykle budú hrať čoraz dôležitejšiu úlohu v motocyklovom svete. Vďaka obrovskému kapitálu si ázijský výrobcovia môžu dovoliť vývoj, na aký menší európski výrobcovia vôbec nemajú financie. Indický Royal Enfield každým rokom naberá na sile a po dobrodružnom modeli Himalayan a dvojvalcových novinkách Interceptor / Continental GT predstavil skutočne luxusný koncept veľkého klasického cruisera s označením KX.

royal-enfield-kx-concept-1.jpg

Royal Enfield v tridsiatych rokoch vyrábal dvojvalcový model KX nadpriemerného dobového objemu 1140 ccm, ktorým sa teraz indickí inžinieri inšpirovali. Prototyp poháňa tiež dvojvalec do V, ktorý má na Indiu rovnako nadpriemerný zdvihový objem 838 ccm. Technickou zaujímavosťou je aj jednoramenná zadná kyvka s imitáciou pevného uchytenia zadného kolesa - hardtail.

royal-enfield-kx-concept-2.jpg

Royal Enfield vraj však nepočíta so sériovou výrobu tohto konkrétneho prototypu a chcel len naznačiť, že sa chystá vstúpiť medzi luxusnejšie motocykle s väčšou dvojvalcovou véčkovou pohonnou jednotkou.

royal-enfield-kx-concept-5.jpg
royal-enfield-kx-concept-4.jpg

Buďte s nami v kontakte

Komentáre