Silné motory podporujú slabé svaly

Podobne ako po minulé roky, aj teraz sa v júni konal už šiesty ročník spanilej jazdy s názvom „Belasý motýľ – Silné motory podporujú slabé svaly" pre Organizáciu muskulárnych dystrofikov (OMD).

Silné motory podporujú slabé svaly

Svalová dystrofia je skupina ochorení, ktoré sú zväčša geneticky podmienené a ktoré spôsobujú postupné ubúdanie svaloviny so sprievodným znižovaním svalovej sily, ochabnutosťou a deformáciami. 17. júna sa za príjemného sobotného dopoludnia začali pred bratislavským Avionom okolo 9.00 schádzať motocykle a autá, ktoré prišli podporiť deti trpiace týmto ochorením.

dscn2248.JPG
dscn2272.JPG
Zišlo sa približne 186 rôznych motoriek a asi dvadsiatka upravených športových áut. Na pódiu hrala kapela On the Road, ktorá sa známymi „vypalovákmi" postarala o výbornú atmosféru. Poďakovanie im patrí za to, že hrali bez nároku na honorár. Hostesky rozdávali koláče, žuvačky, cukríky, na motocykle uväzovali modré stužky... Rodina Pecárová, ktorej syn trpí dystrofiou a je na vozíku, dostala sponzorský dar – perníky belasého motýľa a žuvačky s logom OMD, ktoré takisto rozdávali.
dscn2250.JPG
dscn2260.JPG
Asi o pol jedenástej sa veľká kolóna v sprievode policajtov pohla na spanilú jazdu mestom. Po návrate naspäť na parkovisko tu motorkári pobudli asi do jednej popoludní. Za OMD pre všetkých vyjadril poďakovanie Roman „Peco" Pecár: „Ďakujeme všetkým, ktorí nás prišli podporiť. Veríme, že sa takto stretneme aj o rok, možno aj vo väčšom počte. Ďakujeme našimi spoluorganizátorom aj polícii za to, že všetko malo hladký priebeh a skvelú atmosféru. Takže zasa o rok, priatelia..."

Buďte s nami v kontakte

Prečítajte si aj...

Komentáre