Spyder Grossglockner Challenge už o týždeň

Majitelia trojkolesových vozidiel Can-Am Spyder majú vo väčšine prípadov program na druhý júnový víkend jasný, ich cieľom pravdepodobne bude veľké medzinárodné podujatie Grossglockner Spyder Challenge 2017 konajúce sa od 8. do 11. júna. Ide o spoločnú jazdu panoramatickou hornorakúskou oblasťou jazier, zavŕšenú výnimočnou jazdou po vysokohorskej ceste k najvyššej rakúskej hore Grossglockner.

Spyder Grossglockner Challenge už o týždeň

Can-Am Spyder je nepochybne zaujímavý stroj, špecialitka, ktorá si rýchlo našla svoju klientelu. Za desaťročie na trhu vzniklo množstvo rôznych modelov a verzií. Koncept je zakaždým rovnaký – trojkolka s dvojicou kolies vpredu, no rôzne modely sú rôzne ladené – od športových, cez pohodové cruisery, až po „nadupané" turistické špeciály s bohatou výbavou, komfortnými „kreslami" a dostatočnými batožinovými priestormi. Aj vďaka tomu si família Spyder našla široké spektrum jazdcov a priaznivcov.

dsc6543.JPG
dsc6642.JPG

Tak ako každá takáto komunita, aj jazdci na Can-Am Spyder s obľubou navštevujú rôzne akcie. Jednou z najväčších a najvýznamnejších je aj podujatie Spyder Grossglockner Challenge, ktoré každoročne priláka množstvo jazdcov z celej Európy. Vlani na stretnutie pricestovalo až 286 účastníkov na 177 strojoch Spyder zo 17 krajín. Okrem krajín strednej Európy nechýbali ani posádky z ďalekého Ruska, zo Škandinávie dorazili Fíni aj Švédi, spoza mora to boli jazdci z Veľkej Británie, no dlhú cestu na sever podnikli aj Turci. Samozrejme, nechýbala ani početná slovenská výprava.

1012018.JPG

Ročník 2017 je ešte výnimočnejší, nesie sa v znamení osláv. Can-Am Spyder totiž oslavuje desiate výročie od oficiálneho predstavenia. Samotné podujatie bude ďalším dôvodom na oslavu, koná sa totiž už jeho piaty ročník. Organizátori naznačili, že pripravujú veľa prekvapení a akcii dajú ešte slávnostnejší nádych. Program začína už vo štvrtok 8. júna v „hlavnom stane" v dedinke Altmunster am Traunsee. V piatok majú účastníci na výber, či si chcú zajazdiť po vyhliadkových cestičkách, alebo chcú nazrieť do fabriky Rotax v neďalekom mestečku Gunskirchen. Zlatým klincom akcie je nepochybne sobotňajší výjazd k najvyššiemu vrchu Rakúska – štítu Grossglockner. Vysokohorská cesta k tejto hore je asi najznámejšou alpskou cestou. Vedie priamo k srdcu Národného parku Vysoké Taury (Hohe Tauern) a najvyššiemu rakúskemu štítu Grossglockner (3 798 m). Večer sa účastníci opäť stretnú v hlavnom stane, súčasťou programu bude vyhlasovanie víťazov rôznych cien, či vystúpenie kapely Abba rev.

spyder-grossglockner-challenge-2017.jpg

Viac na www.brp-world.com

Buďte s nami v kontakte

Komentáre