Štartuje seriál Grand Prix aj s Martinom Vaculíkom

Seriál prestížnych Veľkých cien na plochej dráhe, ktorý každoročne určuje poradie najlepších plochodrážnikov sveta, štartuje už v túto sobotu, 29.04., v slovinskom Kršku. Na štart sa postaví aj slovenský reprezentant Martin Vaculík.

Štartuje seriál Grand Prix aj s Martinom Vaculíkom

Pretekár zo Speedway Clubu Žarnovica to nebude mať ľahké. Veď len samotná účasť v tomto seriáli pretekov je obrovským úspechom. Martin je jediným Slovákom, ktorému sa to doteraz podarilo. V Grand Prix štartoval už v roku 2012, kedy sa postaral z pozície náhradníka o senzačný výsledok a vyhral hneď svoju prvú GP v Gorzówe. O rok na to dostal od organizátora celoročnú divokú kartu. Pre rok 2017 si musel účasť vybojovať v kvalifikáciách, na konci ktorých obsadil druhé – postupové miesto do GP 2017.
Medzi horúcich favoritov na titul pre tento rok patria určite ostrieľaní borci ako úradujúci šampión Greg Hancock z USA, ktorý aj vo svojich 46 rokoch nepatrí do starého železa a taktiež Dán Nicki Pedersen, ktorý stále dokazuje, že sa na najdôležitejšie preteky jednotlivcov vie viac sústrediť než na ligové stretnutia.


Z mladšej generácie určite do boja o titul prehovoria Angličan Tai Woffinden, ktorý má už dva tituly z predošlých rokov, či Austrálčan Chris Holder, ktorému chýba párny titul k tomu z roku 2012. Z najmladšej generácie môže prekvapiť vo skvelej forme jazdiaci Poliak Patryk Dudek, či vlani bronzový Bartosz Zmarzlik. Prekvapiť však môže hocikto a preto možno tento ročník Grand Prix označiť ako jeden z najlepšie a najvyrovnanejšie obsadených za posledné roky.
Všetko sa začne v sobotu o 19.00 hod.


Kalendár ďalších pretekov Grand Prix:
29.04. – GP Krško – Slovinsko
13.05. – GP Warszawa – Poľsko
27.05. – GP Daugavpils – Lotyšsko
10.06. – GP Praha – Česká republika
24.06. – GP Horsens – Dánsko
22.07. – GP Cardiff – Veľká Británia
12.08. – GP Malilla – Švédsko
26.08. – GP Gorzów – Poľsko
09.09. – GP Teterow – Nemecko
23.09. – GP Stockholm – Švédsko
07.10. – GP Toruń – Poľsko
28.10. – GP Melbourne – Austrália

Zdroj: SMF

Buďte s nami v kontakte

Komentáre