Štefan Svitko dolaďuje formu na Dakar 2018

Štefan Svitko sa vo farbách SLOVNAFT Rally Teamu postaví na štart prestížnej rely Dakar 2018 už deviatykrát. Jubilejný 40. ročník Dakaru sa začína 6. januára v Lime, hlavnom meste Peru, pokračuje cez Bolíviu a vyvrcholí poslednou etapou v argentínskej Cordobe.

Štefan Svitko dolaďuje formu na Dakar 2018

Ambíciou Štefana Svitka je dosiahnuť čo najlepší výsledok. To však závisí od mnohých faktorov. Dôležitá je dobrá kondícia, spoľahlivá technika, a v neposlednom rade aj množstvo šťastia. „Chcem sa v jednotlivých etapách viac sústrediť na detaily, aby som nedoplatil na administratívne penalizácie ako minulý rok. To je však v drsných podmienkach Dakaru veľmi náročné, najmä ak viete, že jediná chyba môže znamenať koniec ambícií. Tento rok si pri troche šťastia trúfam zabojovať o pódium." Minulý rok skončil Štefan Svitko na celkovom 25. mieste, predovšetkým kvôli penalizáciám, ako napríklad za nedovolené tankovanie v neutralizačnej zóne. Rok predtým získal celkové 2. miesto a hlavu Beduína, čo je doteraz najlepšie historické umiestnenie Slováka na Dakare.

untitled5.jpg
untitled41.jpg
untitled64.jpg
untitled53.jpg

Aj tento raz bude mať Štefan k dispozícii motorku KTM s továrenskou podporou od výrobcu motocykla priamo na Dakare. V rámci SLOVNAFT Rally Teamu bude Števovi na Dakare sekundovať osvedčená dvojica – mechanik Zlatko Novosád a Martin Kubačka, ktorý má na starosti logistiku a prenos informácií z aktuálneho diania domov na Slovensko. Ďalšími členmi tímu zodpovednými najmä za transport obytného karavanu medzi jednotlivými etapami rely budú Dominik Žažo a Dominik Guláš.

untitled1.jpg
untitled61.jpg
untitled48.jpg
untitled65.jpg

Pred krátkym zdravotným výpadkom mal Štefan vynikajúcu formu. V septembrových Serres Rally v Grécku suverénne zvíťazil, keď vyhral šesť zo siedmich etáp a de facto pretekal sám so sebou. „Dakar je pre mňa v športovej oblasti najvyššia méta, preto nasledujúce týždne obetujem príprave. Cítim a kondične výborne, ale púštna trasa je naozaj náročná, preto sa ešte v tréningu zameriam na silu a obratnosť," vysvetľuje Štefan. Jazdu na piesočných dunách Štefan trénoval aj v Maroku, odkiaľ sa len pred týždňom vrátil.

mgl3582edit.jpg


Priaznivci slovenského reprezentanta môžu počas celých pretekov sledovať aktuálne dianie, vrátane zaujímavých informácií zo zákulisia na jeho fanúšikovskej stránke: www.facebook.com/StefanSvitkoFanklub a rovnako aj na našej web stránke: www.motofan.sk

Na záver si môžete TU pozrieť niekoľko pekných záberov z minulého ročníku Rally Dakar.

zdroj: TS SLOVNAFT - Dakar 2018

foto: SLOVNAFT a.s.



Buďte s nami v kontakte

Komentáre