Super Duke RR vypredaný za 48 minút

Oranžová beštia level maximum - to je úplne nový extra silný a extra športový Super Duke RR od KTM. A určite aj extra rýchly - pretože sa stihol vypredať za 48 minút od spustenia online rezervácie.

Super Duke RR vypredaný za 48 minút

Nový Super Duke RR? Nie s jedným R, ale rovno s dvoma? Že ste o ňom ešte nepočuli. Tak už o ňom ani veľa počuť nebudete, pretože táto extra športová limitovaná edícia top naháča od KTM už je vypredaná. A to už za prvú hodinu od jeho predstavenia a spustenia rezervačného systému. Celých päťsto kusov zmizlo skôr, ako si väčšina ľudí vo svete stihla uvedomiť, že Super Duke RR vôbec existuje. A to pri cene 24.690 eur, čo je o 6.600 eur viac ako je štandardný Super Duke R, ktorý je už sám o sebe dosť veľkou brutalitou.

ktm-1290-super-duke-rr-1.jpg

ktm-1290-super-duke-rr-8.jpg
ktm-1290-super-duke-rr-7.jpg

Čísla nepustia

Stačí povedať štyri najdôležitejšie čísla a každému je hneď jasné, o čo ide. Počúvajte: 1.301 ccm, 180 koní, 180 kilogramov a 140 Nm. Pomer výkonu a hmotnosti je v tomto prípade 1:1! Podobné výkonové hodnoty má aj štandardný Super Duke R, no hmotnosť išla rapídne dole - až o celých 9 kilogramov. A okrem nižšej hmotnosti je RR aj obratnejší, športovejší a poskytuje lepšiu stabilitu vo vysokých rýchlostiach. Veľkú radosť pri jazde pocítite hlavne vďaka zníženej neodpruženej mase - čo sú hlavne nové ultra ľahké kované kolesá, ktoré samotné ušetrili 1,5 kilečka. Niečo ušetril nový extra kompaktný Li-ion akumulátor, no tú najväčšiu úsporu tu má na svedomí hlavne karbón. Pretože z uhlíkových vlákien sú nielen blatníky a "plasty" nádrže, ale aj kompletný podsedlák so športovým jednosedadlom.

ktm-1290-super-duke-rr-2.jpg

ktm-1290-super-duke-rr-10.jpg
ktm-1290-super-duke-rr-9.jpg

Top podvozok

A KTM sa poriadne vyhrala aj s komponentami podvozku. Na prednom kolese je použitá exkluzívna plne nastaviteľná vidlica WP Apex Pro 7548 s uzatvoreným kartridžom a zadné koleso je odpružené tlmičom z rovnakého radu WP Apex Pro, ktoré boli špeciálne vyvinuté pre Super Duke RR. A z ďalších exkluzívnych komponentov treba určite spomenúť aj ľahučkú titánovo karbónovú výfukovú koncovku Akrapovič. Aj keď pri cene 24.690 eur by sme si vedeli predstaviť aj kompletný výfukový systém Akrapovič s titánovými zvodmi, čo už je bohužiaľ za príplatok. Každopádne Super Duke RR je nielen najdrahšou a najlepšie vybavenou motorkou z dielne KTM, ale aj jedným z top 3 naked bikov na trhu. Pri pohľade na konkurenciu sa jej do cesty môže postaviť asi len Ducati Streetfighter V4 vo verzii S (22.690 eur) či extra exkluzívna MV Agusta Brutale 1000 RR (31.500 eur).

ktm-1290-super-duke-rr-11.jpg

ktm-1290-super-duke-rr-5.jpg
ktm-1290-super-duke-rr-6.jpg


ktm

Buďte s nami v kontakte

Prečítajte si aj...

Komentáre