Superenduro GP Germany - Riesa, výsledky

Druhé kolo sezóny majstrovstiev sveta v Superendure malo zástavku v Nemecku, kde dominovali pretekári z USA...

Superenduro GP Germany - Riesa, výsledky

Veľký boom vo svete Superendura a extrémneho endura urobil návrat ostrieľaného Polského veterána Taddy Blazusiaka, ktorý sa po ročnej prestávke zriekol svojho odchodu do dôchodku a vrátil sa späť do sedla motocykla.

24306012018superenduro1.JPG

Taddy prvé podujatie v Poľsku vyhral a všetkým ukázal, že nepatrí do starého železa. Na druhom podujatí v Nemecku, ktoré sa konalo túto sobotu 6.1.2018 si jeho jazdu postrážili kolegovia z USA a odsunuli ho "až" na tretie miesto. Blazusiak dostal 20 sekúnd penalizáciu, ktorú mu neskôr upravili len na 10 sekúnd. Aj vďaka tomu obsadil tretiu priečku. Určite málokto čakal, že sa mu bude takto zatiaľ veľmi dobre dariť, ale všetkých fanúšikov to teší, keďže Taddy bude v roku 2018 štartovať aj na novom šampionáte WESS - World Enduro Super Series.

22106012018superenduroa.JPG

V Nemeckej Riese zvíťazil Američan Cody Webb, ktorý dokázal vyhrať v dvoch finálových jazdách. Na druhé miesto sa dostal tiež Američan Colton Haaker, ktorý zvíťazil v jednej z troch finálových jázd a trojicu najlepších doplnil Poliak Taddy Blazusiak.

Výsledky:

senior.png

Priebežné výsledky po 2 pretekoch:

senior-priebezne.png


V triede Junior si bezkonkurenčne víťazstvo vybojoval troma výhrami mladý domáci Nemecký pretekár Kevin Gallas. Druhé miesto obsadil Španiel Ignacio Fernandez a trojicu doplnil Juho-Afričan Kyle Flanagan.

23006012018superenduroa.JPG

Výsledky:

junior.png

Priebežné výsledky po 2 pretekoch:

junior-priebezne.png

17506012018superenduror.JPG

foto: superenduro.org/gallerie

Buďte s nami v kontakte

Prečítajte si aj...

Komentáre